tiistai 8. syyskuuta 2009

ÖDT: normaali arki on suloista.

Usein tulee skräpättyä vain elämän juhlahetkistä, niistä joita odotetaan ja joita valmistellaan huolella. Usein noiden hetkien taustalla on kuitenkin pientä stressiä tilaisuuden onnistumisesta ja siitä että se varmasti saadaan ikuistettua. Toki juhlahetketkin ovat tärkeitä, mutta minun mielestäni on tärkeää muistaa että se normaali, tavallinen arki on suloisinta aikaa.

Halusin tehdä leiskan siitä että arki on ihanaa. En kuitenkaan halunnut sivulle kuvaa arjen tilanteista kuten syömisestä, siivoamisesta tms. Samalla kun mietin kuvavalintaa, siivosin valokuvalaatikkoa ja raakkasin pois tarpeettomia kuvia. Samalla mietin etteivät nuo kuvat olekaan tarpeettomia. Olen ne jostain syystä kameralla ottanut ja tilannut ihan paperikuviksi asti. Jokaisessa kuvassa siis oli jotain, mikä minulle oli tärkeää. Siispä silppusin kuvasta niitä tärkeitä yksityiskohtia – ýstävän lapsen hymy, koiran ensimmäinen lelu, kuntopyörän säätönuppi, koiran lumiset tassut – syitä joiden takia kuvat ovat olemassa ja kasasin noista kuvista yhden sivun.

Ulkopuolisille sivu ei välttämättä kerro mitään, mutta minulle se muistuttaa siitä että elämä koostuu pienistä osista – pienistä, välillä tarpeettomilta tuntuvista asioista. Normaali arki kun on lopulta aika suloista.

Journaling kiertää kaikkia kuvia: ”Aina välillä se unohtuu. Se että normaali arki on suloista. Usein sitä odottaa vain viikonloppuja, lomia tai juhlapäiviä ja unohtaa nauttia arkirutiineista. Ne kuitenkin ovat niitä asioita, joita vanhoina muistellaan ja kaivataan. Elämä on tässä ja nyt. Muista nauttia siitä – jokaisesta itkusta ja naurusta, ilosta ja harmista.”

Tarvikkeet Ökömököstä:
- paperi daisyd’s Leger #17011
- kirjaintarrat Diecuts With A View

9 kommenttia:

baula kirjoitti...

Tykkään! Aivan loistava idea, kun niitä paperikuvia tuppaa todellakin kertymään, mihin lie katoaa aina se hyvä idea, mikä kuvia teetättäessä on. :)

Inari kirjoitti...

Tykkään tästä todella. Sekä ideasta että toteutuksesta. Iski tarve alkaa silputa valokuvia...

ninarsku kirjoitti...

no tämä idea on ihan pakko skräpistää. Vau. mulla on kanssa laatikollinen "turhia" kuvia.

sannika kirjoitti...

Tosi kiva! Neliöleikkuri laulamaan :-) Valitsemasi kirjaintarrat on tähän just täydellisiä.

Riikka kirjoitti...

Ihana idea! Tykkään todella niin sivusta kuin sen ajatuksestakin. Arki on suloista!

elinarsku kirjoitti...

aivan paras ikinä! skräpistykseen menee täälläkin!

Ashleigh kirjoitti...

Great page! I love all the little squares and the journaling you did around the page :) I wish I could read what you write on your blog but I love looking at what you create! That's the amazing thing about art.. you don't necessarily need to speak the same language to appreciate it :)

Anski kirjoitti...

Arki todellakin on sitä parasta :)
Ihana sivu ja todella hauska tapa käyttää "turhat" kuvat pois :)

manssu kirjoitti...

Täytynee varmaan skräpistä tämä joskus! Kunpa tuon pienen suuren asian muistaisi aina eikä tosiaan eläisi vain lomia, viikonloppuja ja juhlia...