keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Täällä asuu keski-ikäinen nainen?

Meillä on kotiovessa killunut keltainen käsinommeltu huopasydän. Sellainen pieni. Ja ihan vaan siitä syystä että minusta oveen hakattu naula näytti jotenkin ikävältä itsekseen. Jo pitkän aikaa olen halunnut tehdä siihen jonkun koristeen, mutta mitään en ole saanut aikaiseksi. Sitten näin verkossa tämän:


Ihana. Eikö? Jätin lauantaina tytön isänsä hoiviin ja marssin Tiimariin etsimään styrox-pohjaa ja huopaa. Sieltä löytyi vain pieni kranssipohja. Sellainen säälittävän ohut. Ja kaikki huopapalat olivat joko ällöjä pastelleja tai sitten niitä synkkiä ja perinteisiä joulujuttua: tummaa vihreää, punaista ja ruskeaa. Ei napannut. Kaappasin mukaani risuisen kranssipohjan ja pari metriä nauhaa. Nauhatkin olivat joko pastelleja tai niitä jouluvärejä. Olisin tahtonut jotain räväkkää pinkkiä, lämmintä oranssia, turkoosia (tai petroolia), ruskeaa tai sitten vaan mustaa. Eipä ollut. Otin sitten tumman violetin.

Kotona kieputin nauhan kranssin ympärille ja laitoin siihen roikkumaan vanhan helmiräpellyksen (ei varmaan tarvitse erikseen sanoa että en oikein osaa helmillä tehdä mitään vaikka oikeasti yritin). Koko hommaan meni viisi minuuttia. Nyt kranssi roikkuu ovessa. Ja minusta se sanoo että "täällä asuu keski-ikäinen nainen". Yök. Kaiken lisäksi mieskään ei taida siitä pitää. Näin meinaan hänen ilmeensä kun hän näki oven ensi kertaa. Mokoma hymähti. Ja kysyi sitten perään että: "et sitten liimannut siihen vielä muovisieniä?". Se kertoo kaiken. Se on ruma. Ja juuri sellainen mitä vanhukset askartelevat. En tahdo tätä roskiinkaan heittää, joten kertokaa miten saan siitä vähän... paremman? Varmaan revin tuon helmihässäkän pois. Ilman sitä se kuitenkin näyttää vaan risukasalta. Mitä kivaa siihen siis kehitän?

Tässä se rumilus... hävettää.

5 kommenttia:

elinarsku kirjoitti...

musta toi helmipuu on kiva ja samoten violetti nauha on ihanan värinen.
mutta jos tahdot tuota vielä muutella, niin miten ois että vedät kaikki risut piiloon sillä nauhalla ja laitat siihen vaikka pinkistä kartongista leikattuja tähtiä tai valkoisia nappeja? mä tahtoisin kans jonkun erikoisemman kranssin oveen vaihteeks, mutta projekteja on muutenkin niin paljon kesken, etten taida jaksaa/ehtiä tekeen enää mitään muuta. (pitäis saattaa loppuun projekti-isyyspakkaus, tehdä lamppu, siivota, koota kirjahylly ja vauvansänky, siivota vähän lisää, keksiä vaunuille paikka...apua?)

Nelsson kirjoitti...

Jos vaikka yritän täyttää kranssia tuolla helmipuun väreillä? Vihreällä ja hopealla?

Onnittelut muuten elämänmuutokseen :) Milloin teillä on laskettu aika?

Riikka kirjoitti...

Mun ehdotukseni olisi kranssipohjan maalaaminen ja mahdollinen nauhan vaihto. Tällä hetkellä voi olla osiltaan, että tuo tumma kranssi ja lila nauha luo sitä ilmettä, jota yrität välttää. Helmipuu on ihana.
Nimim. kranssipohja odottaa maalausta

elinarsku kirjoitti...

kiits. tammikuun lopussa pitäis poksahtaa. :D
niin joo, tartuin siihen pinkkiin enkä älynnyt tota vihreetä! vähän tää pää kyllä tuntuu takkuavan välillä... ja jos sulla on noita helmiä ja lankaa lisää, niin niitähän vois kans kieputtaa nauhan lisäks?

Veeruliiru kirjoitti...

Aivan ihana malli! Tahtoo kanssa kokeilla!! Viime syksynä oli ainakin Variston Eurokankaassa ihan hirmuisen paljon erivärisiä huopia myynnissä, siis kaikkia kivoja ja värikkäitä värejä! Ja noita styrokskransseja oon kyllä nähny monissa Tiimareissa, mutta myös Sinellissä ja Sinooperissa.
Itse olen srayannut tuollaisen tumman kranssin valkoisella ja toimi yllättävän hyvin....