sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kaikenlaista.

Jokin aika sitten aloiteltu tilkkutäkki etenee hitaasti mutta varmasti. Pitää napata keskeneräisestä muutama kuva ja tuoda ne näytille.

Tässä sillä aikaa tilkkuinspiraatiokuvia.


3 kommenttia:

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Kuvat kaksi ja kolme on aivan mahtavia. Harrastelin tuota tilkkutyötä ja inspis aloittaa uusi tuli jotenkin kummassa aina ennen kuin vanha kerkesi valmiiksi.

Tilkkutöissä ei muuten silitetä saumanvaraa (viittaa aiempaan postaukseesi) auki vaan saumanvarat yhdelle puolelle (aina se tummempi puoli sillä vaaleammasta kuultaa läpi).

Tikkaus vanun, päällikerroksen ja taustakankaan läpi tehdään sitten sille puolelle saumaa, missä saumanvaraa ei ole. Tällä on merkitystä käsin tikatessa, koneella nyt voi huristella mistä yli pääsee...

Saumat saa kohtaamaan ilman nuppineuloja, kun saumanvara yläpuolella on vastakarvaan ompelusuuntaan nähden ja lalpuolella myötäkarvaan - yläkangas haraa saumanharjannetta vastaan, kun alakangashan syöttyy hieman yläkangasta nopeammin, kun siis ei käytä yläsyöttäjää.

...minkä insinöörin maailma minussa menettikään! ;) Mutta saatat silti haluta charmikkaat ei niin mätsätyt saumat tilkkutöihisi. Ja käsintehdystä saa näkyä, että on ollut luovaa ja hauskaa tekemistä.

Riikka kirjoitti...

Kauniita kuvia! Pitäisiköhän kangaskaapin varastoja pieniä tilkkutyöhön?

Jokke kirjoitti...

Alin kuva on paras, tyynytkin niin mahtavat! Vaadin väriä!