keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Senkin mummo.

Isoäidin neliöitä on kiva ja helppo tehdä. Niitä voi tehdä samalla kun leikkii lapsen kanssa tai katsoo televisiota. Juhlamekon teko näiden kahden aikana on mahdotonta kun lapsi kiskoo kaikki kaavat, neulat, kankaat ja ompelukoneen lattialle...

Mummoja on nyt kasassa 204 kappaletta ja pääsen niitä yhdistelemään!!Skräppäämäänkin pääsen kunhan posti tuo tarivttavat jutut.

6 kommenttia:

kolmiolaake kirjoitti...

Huoh... Oot kyllä melkoinen sissi! Siis vastahan sä aloitit noita virkkaamaan? Mä oon omia mummojani tehnyt jo yli puoli vuotta eikä niitä ole varmaan kasassa edes viittäkymmentä! Virkata vielä voisinkin, mutta sitä päättelyä VIHAAN. Päättelyvihasta kertoo myös kyllä se, että mulla on useat tumput ja sukat päättelyn verran kesken...

Mutta onko noi isommissa pinoissa olevat miten virkattu? Näenkö oikein, että niissä on "kolmiollinen" aina yhtä väriä? Anteeksi hoono soomi, kun en vaan osaa ilmaista itseäni. :D

elinarsku kirjoitti...

voi vitsit että noi näyttää niin iloisilta ja mahtavilta, että "mäkin haluun"!!! :D

Nelsson kirjoitti...

:) Ei noita kauan ole tehty. Mutta minä olenkin päivät tytön kanssa kotona ja noita tulee tehtyä kun lapsi touhuaa itsekseen. Ja iltaisin kun katselee tunnin jotain rikossarjaa, syntyy siinä ajassa mooooonta neliötä.

Neliöitä on jokaista neljä samanlaista. On jokaista väriä yksiväriset(x4), sitten on "kolmiot" (x4) eli väriä on vaihdettu aina kerroksen kulmissa ja kaikki muut ovatkin sitten kerroksittain tehtyjä. Eli siis väriä on vaihdettu aina kerrosten välein. Mutta niissäkin on eri "rytmityksiä" niiden kahden käytetyn värin kanssa. Eli neljästä kerroksesta joissain on 1 krs yhtä väriä ja 3 seuraavaa toista väriä, sitten on 2 krs ja 2 krs, 3 krs ja 1 krs jne. Pitää tuoda kuva näytille huomenna kaikista mummoista, niin se selventää.

Nelsson kirjoitti...

Kiitos elinarsku :)

Nelsson kirjoitti...

Ainiin. Ei noissa kova päättely ollut, sillä värien vaihdoissa jätän langan uuden kerroksen sisään. Eli en päättele niitä ollenkaan. Neulan kanssa päättelen sitten mummon uloimman kerroksen.

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Tahtoo lähikuvat näytille (haluaa nähdä miten olet tehnyt ne kolmioväritykset). Ihania ovat! Onko sulla tulossa joku kuvio noista koottuna, vai miksi tuollaisia monivärisiä? Mäkin tykkään tehdä mummoja. :)