keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Operaatio 365.

Joka vuosi se alkaa. Valokuvien ottaminen. Monena vuonna päätän että NYT otan kuvia joka päivä. Joskus pääsen kolmekin kuukautta eteenpäin, joskus väsyn parissa viikossa. Urakkaa helpottaisi jos olisi joku systeemi mihin kuvia tulostelisi ja säilöisi. Tähän kävisi näppärästi ihanan (ja pienen ja söpön) Becky Higginsin Project Life. Mutta ei sitä saa. Ei ole saanut tänne varmaan koskaan.

Digitaalisesti yritin jossain vaiheessa (sen kun saa ilmaiseksi tehdä, kirjaksi teettäminen vasta maksaa), mutta koska en päässyt hipelöimään valmista albumia käsissäni, jäi sekin kesken.

Leikkaa ja liimaa -tapahtumassa tajusin että vastaavan voi tehdä myös itse. Kiitos siitä kuuluu Lintsille. Viimeisen viikon olenkin niistämisen ohessa miettinyt asiaa ja surffannut.

Surffatessa olen pohtinut hintoja. Digitaalisen albumin hinta olisi 100$ + 50$ postitus. Hui. 150 dollaria. Perinteinen paperinen versio maksaisi 50$ jos sitä saisi. Siihen kai tulisi postikulut päälle. Ja tietenkin kaikkien 365:n valokuvan tulostus.

Jos itse toteuttaisi tuon ihan perusalbumilla, maksaisi sekin. Esim. AC:n 12" albumi olisi n. 25e. Siihen sitten viisi pakettia kuuden taskun sivun suojia 5-8e/10 kpl, joista pitäisi itse askarrella pienemmät taskut. Se maksaisi 25 - 40e. Sitten siihen pitäisi kehittää oman pohjat päivien tarinoille (365kpl) ja otsikoille (52kpl). Ja vielä tulostaa ne valokuvat. Itse kasaamalla tuosta tulisi kaikista arvokkain... hmmm.

Viime vuonna Beckyn blogissa oli muuten ladattavissa muutamia noita "journaling"-lappuja. Minäkin latasin ne, mutta alkuvuodesta "siivosin" ne koneelta pois. Eikä niitä enää pysty lataamaan. Ei kellään olisi niitä tallessa?

Onko kellään vinkkejä siitä mistä noista page protectoreita (12", kuuden taskun 4x6") saisi edullisesti?

12 kommenttia:

Ellis kirjoitti...

Mulla on nuo jossain koneen syövereissä, kaivan kun ehdin ja pistän tulemaan jollakin tavoin tai laitan sulle ladattavaksi.

Nelsson kirjoitti...

<3 <3 <3

Anonyymi kirjoitti...

Becky kyl selitti että nyt niillä on joku Kanadassa jolla on project lifea välitettävks pelkästään muualle kun Amerikkaan ja sillä oli niitä tälläkin hetkellä varastossa. (siis jos haluat sen "oikean")
postikuluista en tiedä mutta kysymällä ehkä selviäis.

Susanna kirjoitti...

Multa löytyy nuo myös.. laitan ne samantien sulle!

Lintsi kirjoitti...

mullakin ois mutta sait ne varmaan jo!

ajattelinkin sua ja sun projektia just tänään kun kävin citymarketissa josta ostin sen mun albumin, johon tein project365:n. :)

Nelsson kirjoitti...

Kiitos, kiitos,kiitos :)

kiala kirjoitti...

http://scrapbookersinnercircle.com/shop.html
Shysin mainitsema kanadalainen myyjä. En tiedä postikuluista.

Minuakin kiinnostaisi tämmöinen projekti. Hmm... Nyt jos alkaisi valmistelemaan, niin voisi sitten ensi vuoden vaan napsia kuvia ja kirjoitella.

tutteli kirjoitti...

Mie teen omaa Peepu 365 - projektia tällä hetkellä. Halvalla yritän päästä, mulla taitaa olla Lintsin tyylinen ratkaisu, muistelisin, että olen hänen blogissaan joskus törmännyt kuviin. Eli mulla on tavallinen pahvikantinen mappi (a 2e), johon mahtuu A4-kokoiset muovitaskut. Olen sinne ostanut niitä keräilykorttitaskuja, lisäksi seassa on muutamia muun kokoisia muovitaskuja (esim. Tiimarista löysin eurolla 8x8 kansion, jonka muovitaskut olen siirtänyt tuohon mappiin). Olen tammikuun kuvannut, ja yritän sen lähiaikoina päivittää blogiin. Voin sitten hihkaista, kun se sieltä löytyy.

tutteli kirjoitti...

ny se on siellä :)

Ellis kirjoitti...

Laittoiko Suski ne jo? En sitten turhaa ala niitä etsimään jos saitkin ne jo.

Nelsson kirjoitti...

Laitto Suski :)

Veeruliiru kirjoitti...

Ootko tutustunut Shimellen Document 2010 -projektiin? Mä ajattelin kokeilla sitä ensi vuonna, sen verran kivalta tuo on näyttänyt tässä vuoden varrella... Eikä stressais niin pahasti, kun sivut syntyy kuukausi periaatteella! Tässä linkki:
http://www.shimelle.com/document2010/646/document2010/