lauantai 23. lokakuuta 2010

Keskeneräinen.

Syy siihen miksen saa juuri nyt skräpättyä, on läjä keskeneräisiä töitä joista puuttuu jotain. Tämän allaolevankin aloitin repimällä (taitaa olla eka kerta mulle) ja läiskimällä kuvanvärisiä papereita sen kumpaankin reunaan. Ja sitten koristeet alle. Kaiken tein ajattelematta sitä mihin laitan otsikon tai jorinat. Niin... eikä tällä kuvalla edes ole tarinaa. Kunhan se vaan on napattu Pennin mummolassa, jossa kesällä vietettiin lääkärin valmistujaisia. Jotain pitäisi keksiä otsikoksi. Ja tarinaksi. Ja vielä pitäisi keksiä mihin ne läiskin. Suunnitelmissa oli vaaleansininen (mekon väri) otsikko. Mutta minne? Eli apua ja vinkkejä kaivataan. Toteutuskelpoisesta ideasta voisi jopa palkita, eiks nii?

edit. 29.10.2010.

Minä olen vääntänyt ja kääntänyt, mutten ole saanut päätettyä mitä teen. Suurin ongelma kun on ollut se otsikon ja tarinan puute. Eilen illalla sitten otin kynän ja paperin käteen ja kirjoitin. Nyt on otsikko ja tarina. Ja koska mekon tarina on tärkeämpi kuin tuon kuvaustilanteen, kirjoitin siitä. Ja sitten vähän kuvan tilanteesta siihen päälle. Kyl tää tästä. Varmaan sivuksi asti viikonloppuna. Ja sitten lähtee joillekin jotain kivaa avusta tän leiskan suhteen :)

Tyttö, joka tahtoi mekon
Vaatekaupassa pienet kädet rattaista tarrasivat tiukasti kiinni vaaleansiniseen kukkamekkoon. Pienin koko oli 92cm, mutta se ostettiin 80 senttiselle tytölle koska hän ei malttanut päästää käsiään irti.
Uusi mekko pääsi käyttöön tädin miehen valmistujaisjuhlissa mummolassa. Pieni juhlija viipotti pihalla kuuden serkkunsa perässä ja leikki sadevesipaljulla.
Kun nälkäinen tyttö haettiin sisälle syömään, piti hänen vielä oviaukosta kurkata mitä isommat serkut pihalla tekivät. 25.6.2010

12 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Pieni onnittelija?

Mun mielestä tuo on niin harmoninen ja kaunis, ettei oikein muuta tarvitse. Oot ilmeisesti liimannu jo kaikki paikoilleen? Miten olis piilojournaling? Veitsellä viilto vaikka kuvan yläreunaan ja nurjalle puolelle paperi taskuksi?

Riikka kirjoitti...

Lyhyt otsikko voisi sopia tuohon tyttelin vasemmalle puolelle, katseen kohtaan, lähelle lintutagia. (Paperissa on siinä kohdassa pallokuvio)
Journalingin tekisin varmaan sitten esim. ohuilla "kirjoituskoneliuskoilla" oikealle koristeiden viereen, osittain kuvan päälle, osittain sen alle.
Saattaisimpa lisätä myös muutaman valkoisen ompeleen.

Anu kirjoitti...

Ekana tuli mieleen, että otsikko (kaksiosainen (juhla-humua?)) voisi olla "väärinpäin olevan L:n muotoisesti" tuossa kuvan yläpuolella ja kääntyä alaspäin tulemaan kuvan tummimmasta kohtaan matolle. Oliko tarpeeksi vaikeasti selitetty :D
Ja pieni journaling samanlaiseen ympyrään kun lintukoriste, vaikka tuohon oikealle alas, vähän kuvan päälle.

xing kirjoitti...

Otsikko tuon lintutagin päälle sellaisilla pienenpienillä aakkostarroilla ja journaling kalvolle tulostettuna valokuvan päälle, niin että vaaleat sanat osuvat valokuvan tummien kohtien päälle?

Puuhapetenvaimo kirjoitti...

Miten saa tulostettua vaaleaa, joka näkyy tummalla?

Mä olen varmaan liian tavis, mutta sanompa ehdotukseni kuitenkin. Vaaleansininen otsikko kuvablokin päälle vasemmalta reunasta lähtien olisi mun ratkaisu, journaling keskipaksulla mustalla tussilla kaunoa alaoikealle suoraan taustapaperiin, lintutagiin jollain vähän kolmiulotteisella tavalla päivämäärä, dymolla? Otsikossa toimisi kaunolla käsin kirjoitettu ja paperista leikattu, kotikutoinen tyyli sopisi noihin hirsiin ja räsymattoihin. Mitä ikinä valitsetkin, tämä ei voi mennä pieleen!

kiala kirjoitti...

Kiva kuulla miten monta ideaa voi samaan sivuun olla. Itse tulin ehdottamaan, että otsikon olisi laittanut vasemmalle kuvan yläkulmaan katseen suuntaisesti, jollain aika kevyellä fontilla. Journaling vaalealla oikealle alas. (Mutta tuo kirjoituskoneliuskaehdotus oli kyllä parempi). Tarinoinnissa voisi kertoa vaikka miten Penni suhtautuu juhliin, onko hän huomionhakuinen ja keskipiste, vai sivustakatsoja. (Otsikko ehkä tästä aiheesta?) Tapasiko hän juhlissa joitain harvemmin nähtäviä sukulaisia tai tuttuja? No, tässä muutama ehdotus :)

lehtipollo kirjoitti...

Komppaan xingiä, otsikko lintutägin päälle. Kotitulostimilla ei tosiaan vaaleaa tekstiä saa kalvolle aikaan, mutta miten olisi käsinkirjoitettu vaalea teksti kuvan päälle? Tai sitten niitä konekirjoitusliuskoja.

Pia K kirjoitti...

Ihanat revityt! Mä varmaan laittaisin otsikon alas kuvan reunan päälle ja kirjoittaisin pari sanaa kiinnostavan näköisestä paikasta valkoisella kynällä kuvan päälle oikeasta yläreunasta alkaen räsymaton päätyyn saakka.

Pia K kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
meinaaja kirjoitti...

Riippuu tietysti niin paljon otsikon ja tarinan pituudesta, mutta luontevinta mulle olisi laittaa lyhyt otsikko tohon lintupalleron yläpuolelle tai osittain sen päälle. Tarinan piilottaisin valokuvan taakse tai kirjoittaisin valokuvan oikeaan reunaan. Otsikko voisi olla myös kuvan alla, sivun oikeassa laidassa ja tarina tuolla ylhäällä. Jospa mieleen tulee niin naseva otsikko, että pelkästään sen ja kuvan avulla välittyisi tärkein, eikä tarinointia tarvittaisi? Tuo lovely-sanakin kertoo jo paljon. Sen eteen vain yksi sana.

Nelsson kirjoitti...

Kiitokset hyvistä ideoista! Nyt pitäisi vaan päättää että minkä näistä toteutan.

Anonyymi kirjoitti...

mä en keksiny mitään fiksua, joten en laittanu mitään kommenttia. Nyt näin jälkeenpäin voisin ehdottaa otsikoksi vaikka: "söpö!" tai "ihana!"
Tarinana mietit joitain ainutlaatuisa ominaisuuksia mitkä erityisesti tekee Pennistä sun mielestä Pennin ja kirjotat siitä.
(siitä voi tietty tulla liian pitkä.) MÄ lähtisin ehkä rohkeesti kirjottamaan suoraan kuvaan tarinointia ja pyörylään sitten otsikon. kait.
Kyl sä osaat. sen kun annat mennä. Oli se sitte mitä tahansa