lauantai 13. elokuuta 2011

Omia kuvia.

Elsie kirjoitti vinkkejä omakuvan ottoon. Itse yritin ottaa omakuvia (vai omia kuvia?) vuoden jokaisena päivänä vuonna 2008. Ensimmäiset 15 viikkoa räpsin kuvia ihan tiuhaan tahtiin. Sitten se jäi. Ja unohtui.

Kuvia tuli otettua Ixuksella. Ihan vaan ojentamalla kamera käden päähän. Eli ottamalla ns. "pissiskuvia". Tai ottamalla kuvia peilin kautta. Usein käytössä oli kameran itselaukaisin. Joskus leikin järkkärilläkin. Järkkärillä piti käyttää kameran itselaukaisinta. Tuon jälkeen olen saanut kameraani jykevän kolmijalan ja kaukosäätimen. Eli nyt noiden omakuvien ottaminen pitäisi olla helpompaa. Pitäisi. Pitäisi vaan saada itseään niskasta kiinni. Uskaltaa taas kameran takaa kameran eteen. Se varmaan olisi helpompaa jos aamuisin tekisi naamalleen jotain.

Ellis pyysi dokumenttiä tästä mun projektista. Siispä kaivoin muutaman kuvan.

Omakuvia on otettu läheltä ja kaukaa, ylhäältä ja alhaalta, yksin ja yhdessä. Läpi, takaa, peilin kautta. Kaikkea mahdollista. Tässä muutama.

Voi kun tukka kasvaisi taas vuoden 2008 mittaiseksi... Onko kukaan muu ottanut omakuvia? Onko kellään antaa linkkiä omiin kuviinsa?

2 kommenttia:

maikko kirjoitti...

no minä olen nyt viikonlopun aikana ottanut näiden keskustelujen ansiosta oikein roppakaupalla omakuvia peilien kautta sekä kädessä kameraa roikottaen, joten kiitos motivaatiosta!

Ellis kirjoitti...

Kiiiiiitos! Kyllähän mä monet näistä kuvista muistankin! Kyllä tätä projektia pitää ainakin yrittää, se on varma. Varmasti sitä saa uusia ideoita taas sitten muuhunkin kuvaamiseen! :)