perjantai 21. lokakuuta 2011

En ymmärrä.

En ymmärrä miksi 6kk purkkiruoat ovat sileitä soseita ja 8kk purkissa on 1,5cm halkaisijaltaan olevia lihapullia. Missä on välimuodot?

En ymmärrä miten pienten lasten äideillä on aikaa ja energiaa blogata usein ja syvällisesti. Tai ehkä heillä lapset nukkuvat yöllä. Ja pitkät päiväunet. Tai ehkä niillä on läppärit, joita voi naputella siellä missä lapset peuhaavat.

En ymmärrä miten ihmiset jaksavat silittää vaatteitaan. Myönnän kyllä että sileät lakanat olisi ihana juttu, mutta silityslaudan tai mankelin käyttö ryömiväisen ja uhmiksen läsnäollessa on turhan vaarallista.

En ymmärrä miten puhtaat ikkunat ovat muka tärkeä juttu. Minä en edes huomaa että ne ovat likaisia... Tähän syssyyn pitää myöntää että likaiset parvekelasit häiritsivät minua noin kuukausi sitten sillä seurauksella että otin ne kaikki sivuun, nousin tuolille ja päätin pestä ne ennen saunavuoroa. Väsyneenähän tunnetusti koheltaa. Minäkin. Tuoli keikahti. Putosin. Onneksi parvekkeen sisäpuolelle. Käsien päälle. Peukalo taittui taakse. Itkin. Tuosta on jo kuukausi ja vasen käsi on edelleen kipeä. Loput lasit saavat olla likaisia.

En ymmärrä miksi Pikku Kakkoseen tehdään luontopätkiä. Ei ne ainakaan meidän lapsia kiinnosta. Ehkä se kulkee geeneissä. Ei minuakaan Avara Luonto kiinnosta.

En ymmärrä miten yöt meni taas tähän. Viikko unikoulun jälkeen nukuttiin ihan hyvin (=2-3 herätystä yöllä). Viime yönä sitten herättiin taas 1-1,5h välein.

En ymmärrä miksi huonoista öistä tulee aina päänsärky.

En ymmärrä miten selviän tästä päivästä jos päänsärky ei kohta lakkaa. Mä olen tosi viehättävä näky pyjamassa - kuuma jyvätyyny niskassa ja kylmä geelipakkaus otsalla. Toimi nyt Panadol. Jos lapset pärjäisivät ilman valvomista, sulkisin ärsytykset pois silmälapuilla ja korvatulpilla. Ei ne pärjää. Onneksi meteli ei ärsytä päätä niin paljoa jos keskittyy johonkin. Kuten tämän tekstin naputtamiseen puhelimella.

Ps. Meidän pieni ihminen on tänään 8kk.

Pps. Mä niin varmasti käyn ostamassa suklaata lääkkeeksi heti kun päästään ulos.

- Posted using BlogPress from my iPhone

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä! Meillä poika 4kk ja olen valvonut viimeiset 5kk. Ensin vikan raskauskuukauden ja sitten 4kk heräilty joka yö. Nyt joskus ennen puolta yötä saatetaan nukkua 3h, mutta aamuyö mennään 1-1,5h herätyksillä. En siis ymmärrä minäkään, miten joku saa mitään aikaiseksi pienten lasten kanssa. Mä en edes yrittänyt ryhtyä bloggaajaksi ja askartelut jääneet tosi vähälle.:D Toivottavasti teillä alkaa yöt pian sujumaan!
-MiVa, blogisi seuraaja-

sannika kirjoitti...

No voi, tsempit!

Hannatuu kirjoitti...

Sama ihmetyksen aihe lastenruoissa. Mä olen pistänyt haarukalla isompia mönttejä pienemmäks näin alkuun ja ostanu perunapohjasia ruokia ni ne on valmiiks sileämpiä.
Toivottavasti unet siitä pian korjaantuu! On raskasta jos ei saa nukuttua kunnolla!

ps.Meidän Liltsu oli 3 päivää sitten tasan 8kk :)

Janica kirjoitti...

En mäkään ymmärrä...

Eniten hatuttaa noi yöt täällä, joka yö herätään monta kertaa ja tätä pitkään jatkunutta omaa väsymystä kun ei niin vaan kahvikupilla enää kuitata.

Mielenkiinnosta kysyn, että minkäs unikoulun kävitte? Siinä uudessa unihiekkaa etsimässä kirjassa on hyviä vaihtoehtoja vähän järeämpiikin kuin pelkkä tassuttelu.

Ei täälläkään nuo luonto-ohjelmat kamalasti innosta.

Likaiset on ikkunat ja parvekelasit, pitäs vissiin pestä jos tämä kämppä lähtee kohta myyntiin.

Purkkiruokajuttu muakin ihmetytti sillon..kun ei tuolla neidillä niitä hampaita ollut..

Iso tsemppaus täältäkin! Toivottavasti viikonloppu toisi sinne hieman helpotusta :)

Nelsson kirjoitti...

Kiitokset tsempeistä.

Me saatiin neuvolasta lähete unikouluun. Lahdessa sen järjesti ensi- ja turvakoti, eli kolmena iltana vein vauvani perhetupaan yöksi. Siellä pieni nukkui hyvin, heräili vaan 2-3 kertaa yössä. Minä opin unikoulun aikana että vauva pärjää 19:30-06 syömättä. Ja vaikka nyt öisin herää ja itkee, syliin ei oteta. Onneksi tuo nukahtaa kun käy laittamassa tutin suuhun ja silittämässä.

Sini kirjoitti...

Jaksamista, toivottavasti päänsärky on helpottanut.

Nelsson kirjoitti...

Särky katosi samalla kun meni levyllinen suklaata.

Mun piti nukkua tyttöjen unien aikaan mutta koira vaan uikutti ja pyysi ulos. Enkä voinut jättää tyttöjä yksin nukkumaan. Siispä koira ripuloi lattialle. Täällä haisee paska. Yök.

Nelsson kirjoitti...

Ja ettei tää pelkäksi valittamiseksi mene, sain toissailtana tehtyä sängyssä pari leiskaa ja eilen päiväunien aikaan skannasin ne ja ajastin blogiin.

Ilman mun puhelinta tää blogi olis kuopattu ajat sitten :) Ihanaa kun voi lukea kommentteja samalla kun luuttuaa paskaa lattialta. Kirjaimellisesti.

Ilman teidän kommenttejannekin tää ois jo bittitaivaassa :)

SannaMarie kirjoitti...

Mä en ymmärrä sitä, että kun on itse ollut koko aamun hyvällä tuulella ja miehen tullessa kotiin, näkee sen naamasta että se EI ole hyvällä tuulella, niin miten se oma hyvä tuuli voi kaikota savuna ilmaan ihan sekunnin murto-osassa ja Ihana Illuusio mukavasta perjantai-illasta yhdessä perheen kanssa samalla myös?

Mutta voi, tsemppiä! Toivottavasti päivä on alkanut parantua ja teille tulee mukava viikonloppu!

Anu kirjoitti...

Toivottavasti suklaa auttaa. Sanoo hän joka juuri mussuttaa suklaata.

Anonyymi kirjoitti...

no kyllä ne luontopätkät vielä menee, mut joku Pupuperhe?!? siis ihan oikeesti? suomalaiset ei kyllä vakuuta lastenohjelmantekotaidoissaan (ja turha varmaan kertoa, että mä sitten inhoan Katti Matikaista)
Voi Lillukka miksi et nuku!?
tuo tänne muutamaks yöks ni saat ainakin vähän nukkua.
Sissi Nelppa!

Nelsson kirjoitti...

Matti Kakainen taas uppoaa meidän Penaan :)

Lillukka nyt on tuommoinen seinäkello, kukkuu tunnin välein. Nyt sitä harmittaa räkätauti ja kahdeksa hammas. Viime yönä sain nukkua pitkästä aikaa yhden neljän tunnin pätkän :)

Anonyymi kirjoitti...

hurraahuudot neljälle tunnille!!
(kyllä meilläkin lapset sitä Matikaista katsoo, mä en vaan voi kestää sitä..)