sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Täydellinen joulukalenteri: 11 - kuvakansiot kuriin.


Digiaikakaudella kuvia tulee otettua liikaa. Jos ne on muistettu siirtää koneelle talteen, ei niitä ainakaan ole muistettu järjestää. Poista ronskisti kaikki sellaiset kuvat, joista et tiedä mitä ne esittävät, tai jotka ovat heilahtaneet. Kaikki sellaiset kuvat, joita et säilöisi paperikuvinakaan joutavat mennä.  

Jotta kuvien löytäminen on jatkossa helpompaa, järjestä ne. Jos sinulla on jo hyvä järjestystapa, jatka sitä. Minä teen näin: vuosille omat kansiot 2009, 2010 jne. Ja jokaisen kansion sisään omille kuukausille kansiot. Siirtele kuvat omiin kansioihinsa. Sieltä ne on helpompi myöhemmin löytää kun käly soittaa ja kysyy että oliko sinulla niitä  kuvia heidän mökiltään viime juhannuksena. 

Palkintona hyvästä työstä otetaan aimo annos lapsenmieltä, läjä tulostuspaperia ja askarrellaan ikkunat täyteen lumihiutaleita. Saa siinä ohessa sitten mussuttaa jotain hyvääkin.

4 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Mahdoton tehtävä. Jos vaikka lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että tammikuussa otan kuvakansiot käsittelyyn.

Nelsson kirjoitti...

Tai luot jo ensivuodelle omat kansiot kuukausille. On helpompi aloittaa puhtaalta pöydältä kuin kahlata läpi vanhoja kuvia :)

Anu kirjoitti...

Sen olen tehny ipanoiden kohdalla jo valmiiksi että kuukausittain on kaikki kuvat. Helpottaa tosi paljon, mutta pois joutavia kuvia niissäkin on hirmuisesti.

Bermudan Jenni kirjoitti...

ja varmuuskopiot!
nimim. kovalevy huollossa, kuvat toiv. tallessa