sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Voihan omppu.

Omena. Mäkki. Macci. Omppu. Mulla on MacbookAir. Se on pieni. Se on kevyt. Eikä mulla ole ollut tarpeeksi aikaa leikkiä sen kanssa. Ja siitä syystä me ei oikein tulla vielä toimeen keskenämme.

Tärkein juttu, mitä koneella teen, on valokuvat. Eli siis niiden muokkaaminen ja tulostaminen. Ja siitä tulee heti se eka ongelma. Kun on kymmenen vuotta (ainakin) käsitellyt kuvansa PhotoShopilla, on aika sormi suussa kun kyseistä ohjelmaa ei olekaan enää käytössä. Gimpin tähän latasin, mutta... pitää ehkä se Photarin Elements edes ostaa ettei ole niin orpo olo.

Puuttuvia painikkeita kaipaan (delete, pageup, pagedown, printscreen), mutta ehkä ilman niitä pärjään. Hankalin juttu on se, ettei mikään enää olekaan hiiren oikean napin takana. Tästä syystä tänne blogiinkaan ei tule kuvia enää vanhaan tahtiin. Pitäisi ensin keksiä miten verkkoon ladattujen kuvien urlit saa kopioitua nyt kun vaihtoehtoa ei voikaan napata sieltä oikean painikkeen takaa.


Juuri kun on isompi lapsi saatu kuntoon mahataudista, alkoi pienempi äsken oksentaa. Taitaa mennä taas ensi yö valvoen.

6 kommenttia:

Janica kirjoitti...

voi ei, vatsatauti! :( Pikaista paranemista sinne!

Napsuliini kirjoitti...

Ompun oma ohjelma on Pixelmator, oletko sitä kokeillut? Kun sulla on photari tausta, niin sen käyttö vois olla helppoa. Itsellä vähän takkuaa, kun yleensä kuvankäsittelyohjelmia en ole aiemmin käyttänyt...

Anonyymi kirjoitti...

delete= cmd+askelpalautus
pageup pagedown nuolet
ne mitkä yleensä löytyy hiiren oikean napin takaa löytyy painamalla ctrl ja kohde
cmd +C on copy ja + v on paste ja +x on cut
print screeniä en tähän hätään pysty sanomaan
(mut nää on meidän mac book prossa. en oo ihan varmaan onko samat airissa)

Anonyymi kirjoitti...

printscreen cmd vaihto 3
(mut näppäin yhdistelmiä pitäis pystyä muuttamaan semmoseksi kunne haluaa)

Napsuliini kirjoitti...

Ja lisäyksenä Shysin komentoihin, niin mulla (myöskin mac book pro) toimii levyhiiri myös tavan hiiren oikeana näppäimenä: kun pitää kahta sormea levyllä ja painaa kolmannella sormella sitä nappia, niin tulee se valikko näkyviin. Tällain naismaisesti selitettynä... =)

Nelsson kirjoitti...

Shys ja Napsuliini, mä niin rakastan teitä <3 Nythän tää jo sujuu :) Kiitos, kiitos, kiitos.