lauantai 14. syyskuuta 2013

Omakuvahaaste á la Emmo. #10, #11 ja #12.

#10 Hyvä hetki (10092013)
Hyviä hetkiä... Päivä oli oikeasti aika huono. Edellisenä iltana koiralta puhkesi iso (4cm) patti (yök) ja yöllä iski sen takia ahdistus. Nyyhkytin (=vollotin) muutaman tunnin koiraparan takia ja näytin aamulla ihan itkeneeltä. Onneksi lääkärillä ei mitään outoa löytynyt ja kotiin lähdettiin antibioottikuurin kanssa. Ja saatiin käsky pukea koiralle paita ettei pääse koskemaan pattiinsa.

Hyvän hetken kuvina ovat eka Instax-kuva (posti toi odotetun Fujifilm Instax-kameran) ja paitaan puettu koira hississä.#11 Matkalaulu (11092013)
Tänään oli aiheena ihanan positiivinen biisi. Päivän aikana en kuitenkaan ollut matkalla mihinkään. Tai siis kun kuuden aikaan illalla luin haasteen, en enää ollut menossa minnekään.

Tyttöjen iltapalalla yritin ottaa heistä kuvan, mutta puhelimen kamera oli käännetty minuun päin. Se nauratti, sillä olin juuri syömässä juustoa. Valkohomeista sellaista. Herkkujuusto oli matkalla mahaan. 4-vuotias myös rakastaa tätä juustoa. Me syödäänkin sitä aina yhdessä. Herkutellaan. Ja toivotaan ettei juusto lopu kesken.

Silmien alla näkyy muutaman yön valvominen ja naururypyt. Elämä on sellaista.


#12 Veden alla (12092013)
Kirjoitin pitkät pätkät ja Blogger päätti jumahtaa. Ja kadottaa jutut :(

Uusi yritys siis.

Veden alla olin tänään ainoastaan suihkussa. Enkä tunnusta että olisin siitä ottanut kuvaa ;) Kuvana aamukuva päiväkodilta, jossa lapsosesi pesee käsiä veden alla.Haaste on kohta puolessa välissä. Alussa seurasin muiden ottamia kuvia Facebookin ryhmässä, mutta huomasin ärsyyntyväni. Joten lopetin.

Minun mielestäni omakuva on itse otettu kuva itsestä. Juuri niin kuin taiteilijan omakuva on taiteilijan itse maalaama. Ei valokuva ole omakuva, jos joku muu on sen ottanut. Se on silloin sen toisen ihmisen ottama kuva.

Myös käsitys haasteesta on monella erilainen. Minä ymmärrän sen niin, että annetaan aihe, jonka perusteella kuvataan. Eikä niin että haasteeseen sopiva kuva etsitään vanhoista kuvista.

Monen mielestä myös voi olla niin ettei puhelimella otettu kuva ole kunnon kuva ;) Tai ettei omakuvassa saa näkyä muita henkilöitä. Mutta meillä jokaisella on oikeus tulkita asiaa miten haluamme.

2 kommenttia:

Tutteli kirjoitti...

Eli suihkukuva löytyy ;)

Anu kirjoitti...

:) Samaa mietin, että se suihkukuva siis taitaa löytyä.

Haasteeseen en osallistunut, mutta kaikki kuvasi olen käynyt kurkkimassa ja joitain muitakin nähnyt, niin samaa mietin, että kuvan pitää olla tuore sinä päivänä otettu, eikä vanha kuva arkistoista.