torstai 15. joulukuuta 2011

Täydellinen joulukalenteri: 15 - kylppäri.


Nyt siivotaan kylpyhuone joulukuntoon. Sen pitäisi olla helppoa kun on ne purkit ja purnukat jo pistetty aiemmin kuosiin.

Ensin järjestetään – otetaan kaikki tavarat hyllyiltä ja kaapeista pois ja pyyhitään tasot. Sitten laitetaan tavarat takaisin paikoilleen. Mutta vain ne tavara, jotka ovat kunnossa ja käytössä. Järjestelyn jälkeen pistetään siivousvaihde päälle. Vessanpönttöön heitetään puhdistusainetta ja sen vaikutusta odottaessa pyyhitään peili ja lavuaari puhtaaksi. Laattoja tai suihkuseiniä ei vielä tarvitse pyyhkiä jos ei jaksa. Ne hoituvat helposti seuraavalla suihkukerralla kun vaan nyt muistat kiikuttaa pesuaineen ja rätit kylppäriin odottamaan. Seuraavalla suihkukerralla pistä kasvoihin/hiuksiin naamio/kuorinta, jonka pitää antaa vaikuttaa 10-15min ja vaikutusajalla suihki ja pyyhi seinät puhtaiksi. Lopulta muistetaan vielä pestä se pönttö. Ja tyhjentää roskikset. Ja vaihtaa pyyhkeet puhtaisiin.

Tämän päivän urakasta palkitaan jalkakylvyllä. Kanna vadillinen vettä pyyhkeen päälle sohvan eteen, ota kuppi kuumaa (kaakaocappuccino on aika herkkua) ja anna kovien kantapäiden pehmetä. Kun vesi alkaa viilentyä ja juomat on hörpitty, kuivaa jalat ronskisti karkealla pyyhkeellä ja kovat kantapäät saavat kyytiä.

1 kommentti:

maikko kirjoitti...

siis minähän siivosin kaapit samalla kun selvin ne purkit! ja pesukoneen pesuainelokerot ja tiivisteetkin on puunattu. sitruunahappoa on odottamassa, että saan pestyä itse koneen viikonloppuna. suosittelen muillekin (ellei sellaista luukkua ole tulossa)!