tiistai 20. joulukuuta 2011

Täydellinen joulukalenteri: 20 - lelut.


Koska joulu on jo neljän päivän päästä, pistetään lasten lelut järjestykseen. Jos ei ole lapsia, voi tämän tehdä lemmikkien leluille. Tai omille leluilleen (askartelutarvikkeet, elektroniikka, pelit jne). Kun lelut järjestää, karsii ja laittaa kiertoon, on taas tilaa niille, mitkä pukki tuo.

Kaikki lelut vaan ronskisti hyllystä alas. Minä aloitan kirjoista. Kerään kaikki kirjat samaan paikkaan ja käyn ne läpi. Revityt ja repaleiset laitan sivuun jos pystyn ne korjaamaan. Jos en, laitan ne roskiin. Ne ehjät kirjat, joista lapset ovat kasvaneet jo ohi, pistetään kiertoon. Jos joukossa on ”liian vaikeita” kirjoja, laitetaan nekin sivuun odottamaan lasten kasvamista. Loput järjestetään hyllyyn. 

Kaikki tämä tehdään aina tietyille leluille kerrallaan. Seuraavana kerään legot. Sitten pehmolelut. Palapelit. Sitten muoviastiat ja leikkiruuat. Autot. Nuket. Piirustusvälineet, askartelutarvikkeet jne. Kaikki järjestetään omiin laatikoihin/hyllyihin. Lopulta  lattialle jää joukko epämääräistä sälää. Tarvitaanko sitä? Kaipaavatko lapset sitä jos siivoat loput jätesäkkiin?

Kun kaikki lelut on ryhmitelty ja omilla paikoillaan, on lastenkin helpompi pitää huone siistinä. Lelut on helppo hakea laatikossa leikkiin ja pakata laatikkoon takaisin. Meillä käytetään läpinäkyviä ja kannellisia muovilaatikoita.

Nyt pitäisi hyllyillä olla hyvin tilaa. Onko? Tästä järjettömän kokoisesta urakasta pitää saada palkkioksi suklaata. 

1 kommentti:

maikko kirjoitti...

Minä siivosin omat leluni eilen. Tai no, nauhat vaan heitin kasaan ja lupasin laittaa ne "joskus paremmalla ajalla" parempaan ojennukseen, joten siinä olisi varmaan sopivaa iltapuuhaa :)