maanantai 14. toukokuuta 2012

H2O?

Ostin IS2012:sta elämäni ensimmäisen H2O-värin. Sainko maanantaikappaleen vai ovatko nämä värit aina sisältä onttoja?


Väritin muutaman chipboard-kirjaimen ja väriin tuli reikä. Sisältä on ihan ontto. Heinikka(ko? Mä oon huono nimissä) demosi tätä messuilla ja tällä värillä piti saada paksu tahna. En saa tahnaa kun vesi valuu reiästä tuonne koloon. Väri on ohutta ja läpikuultavaa, eikä kimalla. Mitä mä teen väärin? Ensin syytin tuota väriä, sillä minä muistelin että siinä piti seisottaa vettä että saa tahnaa(?). Mutta ehkä mä vaan en osaa.


- Posted using BlogPress from my iPhone

8 kommenttia:

SannaS kirjoitti...

jotkut purkit saattaa olla sisältä onttoja..kun käsitykseni mukaan se aine tuonne purkkiin laitetaan semmoisena tahnamaisena seoksena, niin siinä tahnassa saattaa olla ilmakuplia mitkä sitten tahnan kuivuttua muodostaa purkkeihin noita koloja...ja kun purkkiin lisää vettä se kuluttaa tuota väriä paljon ja näin ne kolot sitten tulee "näkyviin"...tahnaa saat kun lisäät tuonne purkkiin runsaasti vettä ja annat tovin seisahtaa veden siellä... =)

Nelsson kirjoitti...

Kiitos :)

Se kaikki vesi menee tuonne reikään. Voinko laittaa purkin puolilleen vettä? Kun se vesi ei yllä tahnaan muuten.

Ritva_47 kirjoitti...

Tässä linkki videoon jonka Heini ja Maiju on tehneet näistä väreistä. Itse en ole koskaan näitä käyttänyt mutta, muistin nähneeni tämän videon.

http://www.youtube.com/watch?v=OepNTYgnjy4&list=UUsnPaeHG-kKOJp_ieJRVLlw&index=3&feature=plcp

SannaS kirjoitti...

mikä ettei voisi laittaa vettä purkkiin puolilleen..en tosin ole itse koskaan testannut, mutta eihän se muuta tee kuin sulattaa sitä "kakkua" tahnaksi, tosi sitten sitä vettä saattaa olla liikaa. tuli mieleen että jos rikkoisit sitä kakkua kuivana niin että se aukko isontuisi ja häviäisi siitä ja sitten laittasit vettä...rikkomisesta tulee paljon pieniä murusia, jotka sitten sulaa kyllä sinne tahnaan... =)

Heinikan Heini kirjoitti...

Heini täällä...
Sorry viive - huomasin saamani viestin vasta nyt.
Purkki ja kuvauksesi vaikuttaa ihan normilta : ) - tuo SannaS kommentti tahnasta kuulostaa oikealta.
Eli voi olla että sun kantsii soittaa mulle - jos tämä ei kuulosta loogiselta, mutta unohda to "ei yletä tahnaan asti" juttu. Eli kun tiputat siihen "kuoppaan" nyt vettä, vaikka teelusikallisen, niin se pehmentää kyllä sieltä pohjasta alkaen sen purkin sisällön tahnaksi ja taatusti onnistut. Kun se pehmenee sieltä ns. alhaalta päin, niin se putoaa sitten alaspäin ja pääset siitä reikä keskellä ongelmasta pian irti : ) ÄLÄ täytä purkkia puolilleen, vaikka se ei mene pilalle, niin kestää liian kauan haihtua se vesi. Soita jos voin auttaa. KOettelin muistella, ollaanko me Maijun kans tehty vielä muutako tuo yksi video, täytyykin laittaa listalle... Haleja, Heini

Nelsson kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, pitää kokeilla uudelleen.

Onko muuten mitään vinkkiä siitä millä/miten tuon värin saa suljettua kiinni paperiin/kartonkiin? Kun siirsin kuivuneita chipboard-kirjaimia, sain sormeni pinkiksi :) Ja samalla paperin, lakanat jne. Liimasin ne lopulta leiskaan ja laitoin päälle sticklesin kimalleliimaan kun se oli ainoa läpinäkyvä mitä kotoa löysin.

SannaS kirjoitti...

mullapa ei valitettavasti ole kokemusta värien leviämisestä kun en noita värejä tahnana käytä, vaan värittelyyn enimmäkseen ohuempana. ja jos oon paksumpana niitä käyttänyt niin ei mulla oo koskaan niistä enää kuivuttaan väriä lähtenyt.. :(

eli ei löydy minulta enää apuja... :(

en pysty enää toivottelemaan muuta kuin aurinkoisia kevätpäiviä!! =)

Heinikan Heini kirjoitti...

Hmmm... mitenkähän tuo nyt mahtais olla...olisko sen kuitenkin pitänyt kuivua pitempään? Koska en itsekään ole sitä saanut irti tuollal lailla kuten kuvasti ja olen chipboard pintoja (kirjaimia lähinnä) sillä itekin tehnyt. En tälle päivälle enää kerkiä testaamaan, mutta koetan paksua chipboardiin ja katon sille vähän kuivuma aikaa, joskohan se siittä lähtis sitten selviämään tämäkin kysymys : )