sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Project Life. Osa arkea.

Project Lifestä ei tule laitettua kuvia esille, kun jutusta on tullut niin kiinteä osa arkea. Usein kuulee kommentteja siitä, miten vaikea homma on käytännössä toteuttaa. Mutta tuo vaikeus riippuu minun kohdallani vain siitä miten paljon haluaa/jaksaa säätää koristeiden kanssa.

Sellaisina viikkoina kun on paljon hyviä kuvia, tulostan kuvat suurina enkä kirjoita juuri mitään tekstejä. Joskus taas on vain pimeitä ja huonoja kuvia, joten tulostan ne pieninä ja yritän kehittää ympärille kaikkea harhauttavaa koristetta. 

Kuvien tulostaminen on naurettavan helppoa kun kotona on vanha ja uskollinen Canonin Pixma. Maciin siirtyminen hieman hidasti prosessia... PC-aikana kuvat olivat peruskansiossa ja ne sai sieltä tulostettua. Macin iPhoto lajittelee kuvat jotenkin piiloon, joten joudun erikseen viemään (valikosta vain käsky "vie") tulostettavaksi halutut kuvat uuteen kansioon, jotta pääsen niihin käsiksi Canonin tulostussoftasta. Mutta sen jälkeen kaikki on helppoa. Ohjelma tulostaa niin monta kuvaa 10x15cm arkille kun tahdon. Yhden, kaksi, neljä jne.

Lapset rakastavat näitä albumeita.
Yllättävän kädetön olo kun kotona ei ole enää käytössä PhotoShopia... 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perinteiset valokuva-albumit ovat varmaan jo ihan out, mutta kysyn silti, että tulostatko myös muuten valokuvia vai onko kaikki project lifeen?
Itse pähkäilen tuon ongelman parissa, kun haluaisin suurimman osan ottamistani kuvista teettää (varmistaa, että niitä voi vielä 10 vuoden päästä katsoa), mutta tarkoitus olisi myös aloittaa project life ensi vuonna.
-elli

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mistä noita muovitaskuja saa?