keskiviikko 1. tammikuuta 2014

#1 - The Secret Life of Walter Mitty

Elokuvissa on jotain maagista. Pimeässä teatterissa voi parin tunnin ajaksi kadota kokonaan toiseen maailmaan. Ala-asteikäisenä aloin keräämään Finnkinon lippuja. Siis niitä, millä pääsi elokuviin. Viime vuonna löysin tuon nipun (se oli yli 5cm paksu) ja jonkinlaisessa mielenhäriössä heitin sen pois.

Nykyään kun liput ostetaan verkossa ja tulostetaan rumina paperille (tai ladataan mobiililippuina), ei elokuvista enää jää mitään kouriintuntuvaa muistoa. Siksipä #nelppameneeleffaan2014 eli NML2014. Päätin kirjoittaa jokaisesta tänä vuonna näkemästäni leffasta jotain ylös.

Tasan vuosi sitten lupasin itselleni, että alan taas "harrastamaan" elokuvia. Sain päähäni, että käyn kerran viikossa elokuvissa. Eli 52 kertaa vuodessa. Arki tuli väliin. Oli vesirokkoisia lapsia, viikonlopputöitä, sitä, tätä ja tuota. Leffateatterisaldoa en edes laskenut. Ei tainnut mennä edes kymmenen rikki...

Uuteen vuoteen lähden uudella innolla. Enää en edes tavoittele reissua Finnkinon penkeille joka viikko. Mutta joka toinen viikko olisi kiva. Ja koska sivistyksessä on isojen elokuvien mentäviä aukkoja, voi niitä yrittää paikata kotisohvalta. Eli kaipa tähän joku "Netflix edition" tulee rinnalle. Ehkä. Jos kehtaan.

Tänään kävin leffassa!!! Tadaa!!Näin rakas ystäväni Finnkino kertoo elokuvasta:
Walter Mittyn ihmeellinen elämä
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
Lajityyppi: Komedia, draama, seikkailu, fantasia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 27.12.2013
Kesto: 1h 55 min
Ikäraja: 7 
Ben Stillerin tähdittämä ja ohjaama hyvänmielen draamakomedia Walter Mittystä - tavallisesta miehestä, jonka arkisen elämän vilkas mielikuvitus muuttaa uskomattomaksi seikkailuksi.

Walter Mitty (Ben Stiller) elävöittää tavallista yksinkertaista elämäänsä uskomattomilla ja koomisillakin päiväunelmilla, joissa mikään haaste ei ole hänelle liian suuri: hän kiipeää jättimäisen jäätikön päälle tai pelastaa vanhuksen räjähdysvaarassa olevasta rakennuksesta. Kun Walter ei unelmoi ja haaveile, hän on sankarillisen alter egonsa vastakohta: ihan tavallinen työpaineiden alla elävä kaveri, joka on liian ujo pyytääkseen nättiä työkaveriaan (Kristen Wiig) treffeille. Kun kohtalo puuttuu peliin, Walter joutuu sukeltamaan tosielämään ja lähtee maailmanlaajuiselle matkalle, josta tulee seikkailu, jollaisesta hän ei olisi osannut edes villeimmissä kuvitelmissaan uneksia.

Koska minulla on mielikuvitukseni kanssa sama vika kuin Walterilla, en osaa objektiivisesti tähän suhtautua. Minuakin on koputeltu otsalle ja pyydetty palaamaan takaisin maan pinnalle.

Elokuva oli kaunis. Oli kauniita kuvakulmia ja ihanan sarjakuvamaisia hahmoja. Moni asia ja kohtaus oli ehkä vähän liian "elokuvamainen", mutta se sopi tähän. Tykkäsin Walterin ihmeellisestä elämästä. Kovasti. Siitä jäi hyvä mieli.

1 kommentti:

Minna Enqvist kirjoitti...

Kuulostaa hyvälle! Jään seuraamaan jatkoa :) Ja ehkä saan itsenikin useammin leffaan. Ehkä.