keskiviikko 19. helmikuuta 2014

#13 - American Hustle

Voi American Hustle, kyllä sinua on odotettu.

Muutamaa viikkoa sitten meinasi tulla itku kun Finnkino siirsi ensi-illan parilla viikolla eteenpäin (Oscareiden jälkeen) eikä aikonut järjestää ennakkonäytöstä. Kyselin ja kyselin. Otin yhteyttä yritysmyyntiin ja kysyin yksityisnäytöksen järjestämisestä. Finnkino kuitenkin päätti lopulta järjestää oman ennakkonsa. Ja se oli tänään melkein täynnä. Sain muuten viereeni kaksi teiniä, joista toinen söi perunalastuja rapisevasta pussista. Ihanaa. Onneksi pussi oli tyhjä puolessa tunnissa. Toinen rouskutti popcornia isosta sammiosta ja ryysti limsaa.

Minä muuten ostin tavoistani poiketen poppareita (kun oli nälkä), mutta ne jäivät syömättä. Rouskuttaja vei ruokahalun.^ Kiitos Blogger kun sössit tuon kuvan. Teksti on oikeasti pinkki.

Finnkino tarinoi seuraavaa:
American Hustle
American Hustle (2013)
Lajityyppi: Draama, rikoselokuva
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ensi-ilta: 7.3.2014
Kesto: 2h 18 min
Ikäraja: 12 
Irving Rosenfeld (Christian Bale) on huijari, jonka rikoskumppani on viettelevä brittikaunotar, Sydney Prosser (Amy Adams).

Räväkkä FBI-agentti, Richie DiMaso (Bradley Cooper), saa kaksikon nalkkiin ja pakottaa nämä yhteistyöhön kanssaan. Pian Rosenfeld ja Prosser huomaavat tasapainoilevansa mafian ja FBI:n puristuksessa.

Soppaa hämmentävät entisestään Rosenfeldin suurisuinen vaimo (Jennifer Lawrence) ja New Jerseyn hyvää tarkoittava, mutta omaan ahneuteensa kompasteleva pormestari (Jeremy Renner).

Kriitikoiden ylistämä, Yhdysvalloissa huikeaksi yleisömenestykseksi kavunnut elokuva on ehdolla peräti kymmenen Oscarin voittajaksi. American Hustle palkittiin kolmella Golden Globe -palkinnolla.
Christian Bale oli aikanaan "ihan kiva" Batmanina. Irving taas oli tässä niin vastenmielinen hahmo, että Balea on pakko kehua.  Amy Adams on aina hyvä ja kadehdittavan kaunis... turha näitä tyyppejä on käydä läpi kun kaikki olivat niin hyviä.

Vuonna 1978 ei ilmeisesti käytetty rintaliivejä. Ja miesten karvoitus oli jotain... ratkiriemukasta.

Hauska elokuva. Sekava ja täynnä säätämistä. Odotin loppuun suurta vedätystä, mutta se olikin sellainen semi-sopiva vedätys.

***

Tarinoin lisää, jos joku haluaa kuulla. Nyt pitäisi nukkua. Tänään oli vaikea päivä. Olisi ollut tarvetta halauksille. Tai edes hymyille.

Ei kommentteja: