keskiviikko 14. toukokuuta 2014

#30 - Godzilla

GODZILLAAaaaaaaaah! Otin töistä puolipäivää vapaaksi ja karkasin ensimmäiseen näytökseen. Tänään kun oli ensi-ilta. Tai ensiaamu.Finnkino kertoo näin:
Godzilla 3D
Godzilla 3D (2014)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, sci-fi, 3D
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 14.5.2014
Kesto: 2h 03 min
Ikäraja: 12 
Gareth Edwardsin ohjaama elokuva Godzilla on Tohon ikonisen hirviön eeppinen paluu. Maailman tunnetuin monsteri nousee taistelemaan ihmisten tieteellisen röyhkeyden synnyttämiä ilkeitä olioita vastaan, jotka uhkaavat koko ihmiskunnan olemassaoloa.

Elokuvan pääosissa nähdään Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), Ken Watanabe (Inception), Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Juliette Binoche (Englantilainen potilas) ja Sally Hawkins (Blue Jasmine), sekä David Strathairn (Good Night, and Good Luck) ja Bryan Cranston (Argo, TV-sarja Breaking Bad).
Vauhdikas, vaikuttava, hieno, iso, mahtava. Ja kaunis.

Onkohan outoa sanoa, että tämä elokuva oli kaunis? Loppupuolella oli hämmentävän kauniita kohtauksia. Istuin vain suu auki ja ihmettelin. Ja välillä sihisin viereistä naista hiljaiseksi... mun vieressäni istui meinaan nainen, joka kovaan ääneen kiljui milloin mitäkin: "Oh fuck no!!!", "no you bastards!!!", "hell no!!". Kun leffa loppui se lähti samantien leopardimekko ja vihreä tukka heiluen pois.

Kaksituntinen meni todella nopeasti. Elokuvassa ei ollut hiljaisia ja hitaita kohtia, vaan jatkuvasti tapahtui. En vilkaissut kelloa kertaakaan, ja se kuulkaas on iso meriitti!

Olen aikoinani opiskellut mediatekniikkaa ja osana sitä (isona osana) oli 3D-mallinnusta ja animointia. Ja vaikka minä väkersin vain mekaanisten koneenosien kanssa, oli siinä iso homma saada ne näyttämään "oikeilta". Tämän takia elokuva ja sen... no ihan kaikki jutut olivat vaikuttavia. Hirviöt itsessään olivat niin aitoja, että ihmetyttää. Ja jossain vaiheessa jo mietin, että oliko pilvenpiirtäjät ja sillat oikeasti hajoitettu. Mutta ei. Tekniikka on vaan kehittynyt ja tyypit ovat aika helvetin taitavia työssään.

Jos pitää jotain moittia, niin se on taas tämä jenkeille tyypillinen hölmöily juonen kanssa. Miten se nyt sattuikin niin, että monsterit liikkuvat aina siellä, missä päähenkilöt? Tällä pallolla on aika lailla tilaa, ja nuo otukset menevät juuri niihin kaupunkeihin, joihin päähenkilöt? Ja siitä isoimmasta möhköfantista tuli ensi näkemältä mieleen nallekarhu... mutta äkkiä siihen tottui. Äääärrrrhhhhhhh!!

Hieno elokuva. Kaunis. Joko kehuin lopun kohtauksia? Tuho ja taistelu olivat häkellyttävän kaunista katseltavaa. Siitä olisi mielellään nauttinut pidempäänkin.

Kun elokuva loppui, muistin että se oli 3D-leffa. Tuo asia unohtui elokuvan aikana. Ja aloin heti miettimään, että miksi. Samaa kuuluivat miettivän muutamat muutkin. Kun 3D oli uusi asia, leffoissa sitä käytettiin hienosti hyödyksi. Nyt kankaalta ei tuntunut juuri mikään nousevan esille. Tällaisessa monsterileffassa kun olisi helposti voinut käyttää tiettyjä efektejä säikäyttämään katsoja. Mutta ehkä se, että näitä näytetään samaan aikaan myös normaalissa moodissa, on syynä ja leffat pitää kuvata molemmat tavat huomioonottaen. En tiedä. Kunhan arvailen. Mutta hieno elokuva. Tästä jäi hyvä mieli.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee! Hyvä, että se on hyvä! Tätä leffaa olen oikein odottanut. Ilolla luin arvostelusi, kiitos!

Ja monsterit yms liikkuvat päähenkilöiden lähellä tietysti siksi, että niiden läheisyys tekee päähenkilöt päähenkilöiksi. Muussa tapauksessa päähenkilöitä olisivat jotkut muut tyypit, ne, joiden läheisyydessä monsterit liikkuisivat näiden tyyppien sijaan. Ei siinä sen kummempaa magiikkaa ole! Lähtökohta on monsterissa. Aina.

Nelsson kirjoitti...

Kiitos ihana anonyymi <3 Kommentti lämmitti kovasti <3