perjantai 23. toukokuuta 2014

#31 - X-Men: Days of Future Past

Kuulin eilen faktan: suomalaiset käyvät elokuvissa 1,2 kertaa vuodessa. Mulle taas tulee jo oireita, jos pääsen leffaan vain kerran viikossa...

Tämä vuoden 31. leffassa käynti oli erilainen. Minun ei tarvinnut mennä yksin. Oli ehkä jopa hieman outoa, että salissa oli ihmisiä, joiden kanssa pystyi juttelemaan. Tämän ennakkonäytöksen järjesti hyvien ihmisten hieno firma. Ilmassa oli paljon positiivista energiaa.Finnkino kertoo leffasta seuraavaa:
X-Men: Days of Future Past (2D)
X-Men: Days of Future Past (2D) (2014)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 23.5.2014
Kesto: 2h 12 min
Ikäraja: 12 
X-Men mutanttiryhmä taistelee kahdella eri aikatasolla Bryan Singerin ohjaamassa uudessa elokuvassa X-Men: Days of Future Past. Alkuperäisen X-Men-elokuvatrilogian rakastetut mutanttihahmot yhdistävät voimansa X-Men: First Class -elokuvasta tuttujen nuorempien versioidensa kanssa eeppisessä taistelussa menneisyyden muuttamiseksi - jotta tulevaisuus pelastuisi.
Kun Godzillan jälkeen katsoo mitä tahansa, jää kaikki varjoon.

Tämä X-mies lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Muutamissa minuuteissa oli selvillä mitä leffan aikana piti mutanttien tehdä ja miksi. Ja sitä sitten tehtiin ja tehtiin. Tässä ei ollut mitään yllättävää. Ei ollut käännekohtia, ei ollut mitään minkä vuoksi jännätä. Alusta asti oli selvää miten lopussa tulee käymään. Oli selvää, että vahdit voittavat taistelussa mutantit, joten taistelukohtauksiakin oli turha jännätä.

Aiemmista X-Maneista on jäänyt mielikuva, että mutantit ovat älykkäitä, nokkelia ja kekseliäitä. No nyt ne tuntuivat... vähän yksinkertaisilta. Tai ehkä typerän jääräpäisiltä? Minä aina odotan suurta elokuvien naishahmoilta ja nyt vähän petyin Mystiquen/Ravenin järjen juoksuun.

Stormia odotin (Hallen nimikin on tuossa Finnkinon listassa neljäntenä), mutta eihän se näyttäytynyt kuin yhdessä(?) taistelukohtauksessa. Muutenkin mutantit olivat melkein jopa sivuosissa. Tää koko homma tuntui olevan vain muutaman tyypin: Professorin, Magneton, Ravenin ja sen pienen tiedemiehen (Rask?) välistä soppaa. Ja tietenkin susimies pyöri joukossa myöskin.

Jostain syystä (en kyllä tiedä miksi) odotin suurempia ja isompia kohtauksia. Toki myönnän että vahdit olivat pelottavan hienoja. Ja paljon muutakin hienoa oli, mutta tämä oli kokonaisuudessaan jotenkin vaatimaton ja vähäeleinen. Ehkä jopa enemmän draamaa kuin toimintaa.

Tai ehkä odotin isompaa juonta. Viime aikoina kun on saanut tottua poukkoileviin ja vaativiin juoniin. Tämän juoni oli hyvin helppo seurata. Ja jotta tästä sai kaiken irti, piti olla tietoinen siitä mitä edellisissä osissa oli tapahtunut. Niihin asioihin kun viitattiin usein etenkin susihukkasen kohdalla.

Kokonaisuudessaan silti ihan kiva elokuva - osa suurta X-Man leffojen perhettä. Hieman tämä kyllä syyllistyi seuraavan jatkoosan rakenteluun. Ainakin tuntui, että niin mona uusia hahmoja esiteltiin juuri sitä varten.

Leffan krediittien jälkeen oli pieni teaseri tulevasta. 2016 ilmestyy seuraava X-Men - Apocalypse. Tässä sitä hieman selitettynä videon muodossa.

ps. Jos saisin olla mutantti, mä tahtoisin olla Quicksilver.

Ei kommentteja: