tiistai 29. heinäkuuta 2014

#41 - Dawn of the Planet of the Apes

Kuuma. Huhhuh. Kipitin lauantaina kuumuutta pakoon Finnkinon kylmäksi kehuttuun syliin. Kinopalatsin kakkossalissa ei kyllä ollut kylmä. Mutta oli siellä viileämpää kuin ulkona. Hassu juttu muuten siellä KP2:ssa. Salissa kun on premium-paikkoja - tilavampia ja kalliimpia. Kun leffa alkoi, lähti joukko ihmisiä liikkeelle ja hiippaili noille paikoille. En usko, että ovat niin paljon peruspenkkejä parempia, että niiden takia kannattaa missata pari minuuttia leffasta.Ystäväni Finnkino kertoo elokuvasta seuraavaa:
Apinoiden planeetan vallankumous
Dawn of the Planet of the Apes (2014)
Lajityyppi: Draama, toiminta, sci-fi
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 18.7.2014
Kesto: 2h 11 min
Ikäraja: 12 
Caesarin johtama kasvava joukko geneettisesti muunneltuja apinoita kohtaa todellisen uhan, kun tappavasta virustartunnasta selvinneet ihmiset nousevat vastarintaan. Apinat ja ihmiset saavuttavat hauraan rauhan, jonka rikkouduttua osapuolet ajautuvat sotaan koko maapallon herruudesta.
Kun lopputekstit alkoivat, aukesi suu. Tähänkö se loppui? Kesken? Oliko tämä vaan ensimmäinen osa isommasta kokonaisuudesta? Mitämitähäh?

Pitkästä aikaa muuten katsoin 3D:ksi tehdyn leffan ihan perus 2D:nä. Eikä haitannut yhtään. Saattoi olla jopa mukavampaa ilman niitä kolhoja kakkuloita nenällä. Varmasti apinoiden hyökkäykset olisivat olleet näyttävämpiä kolmiulotteisina, mutta olivat ne näinkin tarpeeksi vaikuttavia.

Apinat olivat hienoja. Etenkin lähikuvissa nämä viidakkoserkut olivat pelottavan aitoja. Mutta heti kun ne kävelivät tai ratsastivat ja kamera oli kauempana, oli liike jotenkin kankeaa. Etenkin yhdessä patokohtauksessa oli  hassun näköistä kun ihminen käveli edellä ja sitten apinat liikkuivat kankeasti perässä. Mä ainakin oletan, että apinat liikkuvat luonnossa ihmisiä sulavammin.

Mitä muuta tästä nyt sanoisi? Jouduin lukemaan tekstityksiä, sillä apinat keskustelivat keskenään viittomalla ja örisemällä. Ja ne jutut oli tekstitetty. Ja ainoastaan kahdella kotimaisella kielellä. Leffan jälkeen kuulin kun eräs salissa ollut lontoonkielinen valitti, että osa leffasta meni hältä ohi kun ei ymmärtänyt mitä apinat puhuivat keskenään. Sääli.

Caesar oli hyvä nimi pääapinalle. Olisi enää puuttunut, että Koban nimi olisi ollut Brutus.

Mutta tää koko kuvio. Mun on hyvin vaikea uskoa, että jos vain kourallinen apinoita ja ihmisiä selviää taudista, ne selviäjät ovat noin tyhmiä. Miten apinoissa voi olla vain muutama rauhaa rakastava? Miten ihmiset ovat niin hölmöjä? Miten ne ovat kymmenen vuotta eläneet niin kuin ovat ja vasta nyt selvittelevät sähköjä?

Yleensä elokuvissa nähtävät sodan tai muun katastrofin jälkeiset kaupungit ovat mustia ja synkkiä. Tässä ne olivat yllättävän vihreitä luonnon vallatessa asfalttia.

Mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä elokuva. Etenkin kun pääsin sen lopun pettymyksen yli, että leffa loppui kesken.

Ei kommentteja: