tiistai 9. syyskuuta 2014

#52 - Teenage Mutant Ninja Turtles

Fanfaareja kiitos. Nyt se tuli täyteen: tämän vuoden tavoite - 52 leffaa elokuvateatterissa. Tai oikeasti se tavoite oli leffa viikossa, ja siitä oon jo jäänyt kiitos yhden leffattoman viikon. Koska rakastan Tennispalatsia (Kinopalatsin saleista en tykkää), juoksen varmasti punaisilla penkeillä jatkossakin. Mutta sitä en tiedä kuuletteko te siitä enää.Finnkino kertoi elokuvasta seuraavaa:
Teenage Mutant Ninja Turtles 3D
Teenage Mutant Ninja Turtles 3D (2014)
Lajityyppi: Komedia, toiminta, seikkailu, fantasia, sci-fi, 3D
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ensi-ilta: 22.8.2014
Kesto: 1h 41 min
Ikäraja: 12 
Kaupunki tarvitsee sankareita. Pimeys laskeutuu New York Cityn ylle kun Shredder kätyreineen pitää ohjaksissaan koko kaupunkia poliisivoimista aina poliitikoihin asti. Tulevaisuus näyttää synkältä, kunnes viemäreistä kantautuu vastaus asukkaiden rukouksiin. Hylkiöiksi tuomitut veljekset, neljä satunnaista sankaria, saavat selville kohtalonsa teini-ikäisinä mutanttininjakilpikonnina. Pelastaakseen kaupungin ja paljastaakseen Shredderin ilkeät aikeet heidän on yhdistettävä voimansa pelottoman toimittaja April O’Neilin (Megan Fox) ja hänen sanavalmiin kameramiehensä Vern Fenwickin (Will Arnett) kanssa. 
Elokuva perustuu Peter Lairdin ja Kevin Eastmanin luomiin hahmoihin ja Josh Appelbaumin, André Nemecin ja Evan Daughertyn käsikirjoitukseen. Transformers-elokuvasarjan luoja, tuottaja Michael Bay ja ohjaaja Jonathan Liebesman (Titaanien raivo) päivittävät huippusuositun Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjan uudelle vuosikymmenelle. 
Vähän tylsä oli alku ruman sarjakuvan muodossa, mutta onneksi sitä kesti vain hetken.

Teini-ikäiset kilpikonnapojat ovat koomisen hauskoja. Tai sitten olin vain väsynyt. Ne toivat kuitenkin takaisin jotain hauskoja fiboja lapsuudesta. Lähdin pitkästä aikaa elokuvateatterista isosti hymyillen. Jostain syystä tästä elokuvasta tuli hyvä olo.

Tämä oli helppo elokuva. Tämä oli hyvin tehty elokuva. Tämä oli hauska elokuva. Tässä oli paljon hienoja, oivaltavia ja tosi hyvännäköisiä kohtauksia.

Mutta sitten tässä oli muovinen Megan Fox. Tässä oli hölmöjä stereotypioita ja vielä hölmömpää "taistelua" niitä vastaan. Hohhoijaa. Shredder taas toi mieleen Transformersit, kiitos tästä kuuluu varmaan Michael Baylle?

Koska minulle tuo Will Arnett oli aika mitäänsanomaton nimi, googlasin. Hauskaa on se, että tyyppi on ollut Batmanin äänenä Lego-elokuvassa. Ja tässä Turtlesissa naureskellaan sille että yksi kilppari käyttää "Batman-ääntään".  Tai ehkä se ei ole hauskaa. Paitsi onpas. Ainakin minusta.

Kuka tässä oli pääosassa? Miten Megan Foxin nimi voi olla listassa ensimmäisenä? Kilpparit ja rotta olivat niin ärsyttävän hyvin tehtyjä, etten edes ajatellut niitä ei-näyttelijöinä... Joten kai se Fox sitten oli "pääosassa".

Vielä voisin sanoa sen, että hissikohtaus oli hillitön. Ihana. Hirveän vauhdin keskellä kaikki toiminta pysähtyy, koska... no hissin liikkuminen kestää. Yleensä tällaiset jutut on jätetty elokuvista pois. Tässä se oli hienosti tehty. Aika eleettömästi. Minä vaan kikersin onnellisena penkissä.

Menkää katsomaan. Teinikilpparit olivat ihania.

Ei kommentteja: