keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Ruokakomero :)

Ruoanlaittaminen arkisin ei ole lempiasioitani. Pitäisi olla aikaa ja energiaa tehdä ruokia valmiiksi, jotta ne saisi nopeati lämmitettyä kun tullaan lasten kanssa puoli viideltä kotiin. Vähintään jääkaapissa pitäisi olla aineita, joista saisi jotain järkevää aikaiseksi nopeasti. Nopeasti tarkoittaa alle vartissa. Toki voisi luistaa ja ostaa aineksia, mutta minulla on paha mieli aina jos joudun lapsille syöttämään kaupan makaronilaatikkoa tms. Ne kyllä tykkäävät siitä (minä en).

  

Muutama vuosi sitten kokeiltiin joitain palveluita, joissa kerran parissa viikossa kotiin tuli kassillinen ruokaa + reseptit. Tuo kokeilu jäi muutamaan kertaan, sillä ruoat olivat vaikeatekoisia (usein reseptin arvioitu valmistusaika oli 40min sisältäen 30min uunissa, mikä todellisuudessa tarkoitti kokonaisaikana tuntia) ja outoja. Oli linssejä ja papuja ja sienimurekkeita jne. Lapset eivät tykänneet, ne jäivät nälkäiseksi ja kiukuttelivat illalla nälissään. Ei hyvä.

  

Keväällä bongasin Lasipalatsin edessä Ruokakomeron. Virallisesti nimi on Komerofood. Valmiita aineksia ja reseptejä pusseissa. Ostin. Rakastuin. Palasin monta kertaa, kunnes se sulkeutui. Pienet linnut kertovat, että ensimmäinen fyysinen Ruokakomero aukeaa tänä kesänä. Sitä odottelen.

Olin Komerosta niin innoissani, että jaoin kuvia Instagramissa päivittäin. Huomasin etten ollut täällä kertonut asiasta mitään, joten tässä tulee :)



Ihaninta näissä "pusseissa" oli tuoreus. Kaikki oli tuoretta. Tai ainakin niin tuoretta kuin nopean ruoanlaiton kannalta on mahdollista. Ruoka maistui tuoreelta juuri tuoreiden yrttien takia. Sen unohdin muuten kertoa, että  pusseissa oli kaikki tarvittava. Tai no ei ihan "kaikki". Vettä piti olla kotona. Ja valmistusvälineet. Ja suola ja pippuri. Mutta kaikki muu öljyistä ja mausteista lähtien oli valmiina.

 

Koska minusta oli ihanaa nähdä miten mistäkin raaka-aineista tulee ihanaa ruokaa, räpsin kuvia noista raaka-aineista. Harmittavan usein vain unohdin kuvata sen lopullisen annoksen :)




1 kommentti:

Janica kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvälle!

Täällä samat ruuat pyörii pöydässä kuukaudesta toiseen ja syksyllä alkaa se päiväkotiarki taas.