torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden 2015 parhaat leffat.

Koska en ole pitkään aikaan sanonut sanaakaan elokuvista, pitää asialle tehdä jotain. Näppärin tapa on kai listata tämän vuoden parhaat elokuvat?

Kävin vakoilemassa IMDb:stä mitä arvosanoja olin antanut ja nämä kaksi olivat ainoat, jotka saivat tänä vuonna täydet kympit. Mad Max: Fury Road (epätoivoista kohellusta epätoivoisessa maailmassa, jumalaisen kaunis Charlize ja maalausmaisen ja karun kauniit kohtaukset) ja The Martian (poliittisesti hyvin korrekti, feministikin hyväksyy, hienosti tehty). En osaa päättää kumpi on parempi, joten ovat nyt listassa siinä järjestyksessä missä ne näin.


Seuraaviksi pääsivät listalla Star Wars: The Force Awakens (ihanan perinteinen) ja The Imitation Game (hieno elokuva, tärkeä osa historiaa ja ihana Benedict).


Ja Kingsman: Salainen palvelu oli myös hyvä. Sopiva sekoitus perinteistä herrasmiesagenttitouhua ja komiikkaa. Raaka se myös oli, mutta hyvin... taiteellisella(?) tavalla.


Mietin hetken, että listaisin kaikki ysin arvoiseksi listaamani, mutta niitä on aika monta. Näkemisen arvoisia ovat mm. Ex Machina (piinaavan jännittävä, ketkä kaikki ovat tekoälyjä?) ja The Visit (ihan vaan siksi, koska Shyamalan on niin ihana).


Inside Out oli myös hieno. Se on kahminut kehuja kaikkialta. Se sai monessa kohtaa ajattelemaan omaa lapsuutta, joten upposin surullisiin ajatuksiin ja osa leffasta meni siksi hieman ohi. Pitää joskus katsoa uudestaan. Ja yrittää olla herkistymättä.

Mr. Holmes. Oi Mr. Holmes. Kyllä tätä odotinkin. Ja se näytettiin täällä vain kerran. täpötäydessä salissa. Leffa oli rauhallinen ja kovin melankolinen.


Vielä yksi, mikä pitää mainita. Ihan vaan sen takia, koska se on ainoa leffa tänä vuonna, joka on aiheuttanut painajaisia. It Follows.


Pitäisikö reiluuden nimissä myös listata ne huonoimmat leffat?

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kiitos tästä listasta, näistä leffoista en olekaan nähnyt vielä ainuttakaan (!). Tästä on hyvä poimia sisältöä katsottavien leffojen listalle.