lauantai 14. marraskuuta 2009

Tavarahimo.

Jokainen skräppääjä tietää varmaan sen. Kun on pakko saada. Sitä tapahtuu silloin kun "halvalla saa" kuten alennusmyynneissä tai nyt Elliksen hulluilla päivillä. Sitä tapahtuu myös aina silloin kun valmistajat työntävät markkinoille uutuustuotteitaan. Ja jos sitä antaa himoilleen periksi, kertyy tavaraa kotiin enemmän kuin itse ehtii skräpätä.

Tavara-ahneuden suhteen olen pysynyt melkein aisoissa. Ja varmistaakseni asiaa, olen kehittänyt itselleni sääntöjä. Kuten sen että kaikkien papereiden ja kartonkien on mahduttava muoviseen kansioon (sinne mahtuu maksimissaan parisataa arkkia) ja kaikkien kirjaintarrojen pitää mahtua myös muoviseen lehtitelineeseen. Ja kun nämä rajat ylittyvät, on pakko pistää skräppäysvaihdetta suuremmalle. Silloin yleensä syntyy minialbumeita, sillä niihin saa katoamaan helposti suurenkin määrän paperia ja kartonkia. Nyt pitäisi keksiä mihin käytän kirjaimia kun niitä menin Elliksen blogista bongaamaan.

Haaraniittien on pakko mahtua Ikean maustepurkkiin. Siellä on tällä hetkellä reilusti yli tuhat niittiä, mutta purkki ei ole edes puolillaan (kuvassa). Nappien rajana taas on pieni maitokannu (tämäkin kuvassa). Nauhat asuvat täpötäydessä Ikean jauhopurkissa ja noita nauhoja on pakko päästä säännöllisesti hipeltämään.

Muille työvälineille ja koristeille ei sitten olekaan omaa paikkaansa, vaan ne lojuvat milloin missäkin. Mitenkä saisin siirtokuvat ja kaikki pienet pahvikoristeet säilytettyä helposti? Jos niille olisi omat järkevät paikkansa, löytyisi ne helpommin ja niitä olisi myös helpompi käyttää.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Mulla on siirtokuvat A4-kansiossa muovitaskuissa ja pahvikoristeet Pikku Myy-purkissa. Haaraniitit on muuten mullakin Ikean purnukassa, mutta vähän erilaisessa.

xing kirjoitti...

Kuulostaa tutulta! :) Mulla on ihan samat säännöt aakkostarrojen ja paperien suhteen.

Pahvikoristeet ovat kaikki läpinäkyvässä videokotelossa (kuviolliset ja yksiväriset etukäteen), se määrittää myös niiden määrän. Siirtokuvat ovat avonaisessa pakastinrasiassa, jossa niitä on helppo selailla

tutteli kirjoitti...

Minä järjestelin juuri kaikki siirtokuvat, pahvikoristeet ja muut "littanat" koristeet mappiin erikokoisiin muovitaskuihin. Jos tulisi helpommin käytettyä, kun ne löytyy yhdestä paikasta.. Kukat ajattelin vielä lisätä kansioon keräilykorttimuovitaskuun.

Anniska kirjoitti...

Samojen ongelmien kanssa minäkin painiskelen :) Pahvikoristeita + kukkia ja muita tilpehöörejä tykkään pitää lasipurkeissa kun miulle mieleistä on se, että näen mitä kaikkea miulla on. Siirtokuvia oon suunnitellu laittaa hyllyn alareunasta niistä (miksikäs niitä nyt sanotaan :) ) pyyhekoukuista tms. roikkumaan.

Kiitos muuten inspiraatiopläjäyksestä, taidankin alkaa siivoamaan askartelujuttuja!