keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Helmikuu jo.

Mihin se aika katoaa? Tyhmää edes kysyä, kun tietää itse vastauksen. Aika katoaa sairastamiseen ja pienen sairaan ihmisen hoitoon. Ja sitten kun ollaan terveitä ja päästään käymään sukulaisten luona, menee aika matkustamiseen (autossa istumiseen) ja koska meillä on aina huono tuuri, tuotiin reissusta tuliaisena nuha pienelle ihmiselle. Sen jälkeen on sitten käyty hautajaisissa ja yritetty joka välissä löytää energiaa arjen pyörittämiseen. Pienetkin hiljaiset hetken (kun pieni nainen nukkuu päiväuniaan) hukkuvat laskujen maksuun, lomakkeiden täyttöön ja työhakemusten tekoon. Tämän kaiken soheltamisen alla blogi ja harrastaminen ovat jääneet. Tosin yhtenä iltana vaatehuoneesta löytyneet tilkut päätyivät lattialle ja siitä ompelupinoon. Pienelle naiselle on siis tulossa uusi ja isompi täkki. Jostain syystä niitä tilkkuja jäi vielä vaikka kuinka... saisi siitä vielä muutaman tilkkutäkin.

Nyt alkoi kuulua sellaista ääntä, että vaunuihin toppavaatteissa nukahtanut (ja sisälle tuupattu) pieni ihminen taitaa olla hereillä. Lähden kuorimaan hikimakkaran vaatteistaan. Jos vaikka myöhemmin saisin aikaiseksi kuvia täkistä.

edit. Unet jatkuivatkin, joten tässä pikainen kuva tilkuista lattialla. Nyt nuo ovat jo ommeltu yhteen.

Seuraavana päivänä tyttö viihtyi kumman hiljaa lattialla. Jostain kaapin alta oli löytynyt likainen ja pölyinen tutti suuhun ja pienet kädet hypistelivät lattialle unohtunutta tilkkukasaa. Noita samoja tilkkuja löytyy edelleen vähän sieltä täältä. Pienet kädet kun ovat kantaneet niitä mukanaan kaikkialle - keittiöön, makuuhuoneeseen ja vessaankin.

Osaisiko joku muuten auttaa tuon täkin koon kanssa? Ajattelin ensin että tekisin suosiolla ison täkin (80x200cm sänkyyn), mutta eihän tuo lapsi vielä moneen vuoteen sellaisessa nuku. Vai nukkuuko? Kannattaako tehdä pienempi välikoko? Voiko isoa täkkiä käyttää pienessä sängyssä kahtia taitettuna? Ja jos tekisi pienemmän täkin, niin mikä olisi hyvä koko? Lapsosella on nyt 60x120cm täkki, joten siitä suurempi pitäisi saada. Vielä tuo nukkuu pinnasängyssä, mutta sitten kun joskus siirtyy isompaan, olisi se täkki kiva olla valmiina. Ja kun tiedän oman "nopeuteni", kannattaa se täkin teko aloittaa hyvissä ajoin :)

4 kommenttia:

kioto kirjoitti...

Tee sellainen juniorisänkyyn sopiva, sillä kyllästyt peittoon kuitenkin ennen 2 metristä sänkyä (tai itse olen ainakin sellainen). Meillä ei kohta 9-vee Ainokaan nuku vuosiin täysipituisessa sängyssä.

Tosin jos peittoa on tarkoitus käyttää muuallakin kuin sängyssä, niin iso on käytännöllisempi.

Nelsson kirjoitti...

Mitkähän olis sellaisen juniori-sängyn mitat? Ehkä mun pitää vähän surffata.

Niinu kirjoitti...

Iso peitto on hankala pienemmässä sängyssä,kokemuksesta tiiän...
120x150cm taitaa olla sen junioripeiton koko?
Ainakin muistaisin että pienensin ostettuja pussilakanoita vain lyhentämällä:)
Ihana tilkkutäkki teille tulossa!

Nelsson kirjoitti...

Kiitos Niinu :)