sunnuntai 30. tammikuuta 2011

On se vaikeaa.

Nyt se vihdoin on iskenyt - jonkinlainen pesänrakennusvimma. Pitäisi järjestää ja heittää pois, saada tilaa nurkkiin. Toistaiseksi on ongelmaksi muodostunut se, ettei tiedetä kumpaa sukupuolta masuasukki on. Tästä syystä laatikot, nurkat ja kaapit ovat täynnä esikoisen vaatteita. Mitään ei uskalla antaa pois, sillä voi olla että niitä tarvitaan. Into olisi kuitenkin saada kaikki jo valmiiksi, mutta kun... Jos mahatyyppi on tyttö, on kaikki jo valmiina. Jos se taas on vehkeellinen ihminen, pitää alkaa kiiruusti vaatteiden värjäyshommiin ja lahjoittaa mekot uusiin koteihinsa. Pitää kai vaan malttaa synnytykseen asti ja alkaa tuohon siivous/järjestysurakkaan vasta sitten kun on kaksi lasta kotona eikä aikaa järjestämiseen :)

Huomasin muuten että minua ahdistaa se, ettei masuotuksen leiskat ole albumista. Esikoisen sivut asuvat tällaisissa AC:n vadelman värisissä albumeissa.

Nämä vihreät ovat aina olleet suosikkeja, mutta niitä meillä ei ole vielä yhtään. Väri olisi loistava jos tulokas olisi poika. Mutta jos ei olekaan? Voiko tytöllä olla vihreät albumit? Varmasti. Esikoisella oli paljon vihreää, huone on vihreä, syöttötuoli vihreä, vaatteita on kasoittain vihreinä. Mutta esikoisen albumi on silti tytönvärinen. Menenkö metsään jos tilaan jo vihreän albumin? Vai odottelenko tämänkin kanssa?
ps. Onko joku muuten värjännyt vauvan/lastenvaatteita? Voiko siihen käyttää ihan markettivärejä vai pitääkö olla jotain allergiaystävällistä?

8 kommenttia:

Ellis kirjoitti...

Olisko tästä apua: Ainahan voit käyttää albumin myöhemmin johonkin muuhun. Sehän näissä on niin hienoa, että ei se ole "lopun ikää" sidoksissa niihin leiskoihin jotka sinne laitat. Teet siitä myöhemmin vaikka sitten jonkin muun albumin, eiks niin? Jos siis siltä alkaa tuntua? Tai myyt sen pois. Mulle. x)

Napsuliini kirjoitti...

Tuo vihreä sopii kyllä hyvin tytöllekin. Mutta Ellikseltähän tuli jo hyvä vinkki. Ja vaikka tulokas olisikin tyttö, niin ei kai molemmilla tarvitse albumien olla ihan samanvärisiä.

sannika kirjoitti...

Meidän keskimmäinen on tyttö, albuminsa on juurikin tuo vihreä! ;-)

Pia K kirjoitti...

Vihreä sopii hyvin! Ja jos alkaa vaivata, voihan niitä tuunata: toisella vihreällä höystettyä punaista, toisella punaisella höystettyä vihreetä.

elinarsku. kirjoitti...

musta toi vihreä on aivan ihana väri! ja kyllä se tytöllekin sopii! hyviä ideoita tuossa ylemäpänä. :)
ja oikein huokaisin ihastuksesta kun näin blogin uuden ilmeen!

onnekas kirjoitti...

Meillä tytöllä on tuo punasävyinen ja pojalla vihreäsävyinen ja kun ne ovat vierekkäin olen monesti miettinyt miten kiva olisi tuunata noita kansioita siten että ne olisivatkin molemmat tytön siten että tekisin vihreään kansioon esim. riviin eripituisia kukkasia: Pinkki lanka varreksi, osaan vaaleanpunaisesta, osaan pinkistä huovasta leikattu (tai vaikka virkkaamalla tehty) kukkaosa ja keskelle nappi. Ja toiseen kansioon sitten samalla tavalla vaikka päinvastaisilla väreillä.
Ja mikäettei myös jotakin muuta vähemmän tyttömäistä kuin kukkasia..

Tietysti tuleehan noiden kansioiden tarvetta varmasti myöhemminkin jos myöhemmin kaipaa jotakin muuta..

Laurana kirjoitti...

Ilman muuta vihreää vaan tilaukseen, mun mielestä passaa loistavasti kummalle tahansa! :) Muutenkin koko perinteinen jaottelu "tyttöväreihin" ja "poikaväreihin" on aika mälsä. Rakastan kyllä pinkkiä ja vaaleanpunaista, mutta onneksi on olemassa myös valtavasti muitakin ihania värejä <3

Riikka Kovasin kirjoitti...

Samaa mieltä kuin muutkin - vihreä tilaukseen vaan!
Mä en värjäisi ihan pienen lapsen vaatteita ollenkaan, kun ne markettivärit nyt on mitä on. Ammattiväreissä on enemmän pigmenttiä eli niillä selvis pienemmillä määrillä, mutta siltikin...