maanantai 16. tammikuuta 2012

Muutto/pakkausvinkkejä?

Meillä on edessä muutto joskus kuun vaihteessa. Vielä ei tarkkaa päivää tiedetä, mutta pakkaaminen jo hieman mietityttää. Edellisen kerran muutettiin 3,5 vuotta sitten. Silloin ei ollut lapsia. Pakkaaminen oli helppoa kun ei ollut "pieniä käsiä" auttamassa.

Onko kellään vinkkejä, niksejä tai neuvoja, jotka helpottavat pienten lasten kanssa muuttamista?

Nämä tiedän:
- perheen matkalaukkuihin pakataan kaikille vaatteet, unilelut ja muut päivittäin tarvittavat tavarat niin että niillä pärjää viikon. Vähän kuin lähtisi matkalla. Ja laukut pakataan muuttoauton sijaan omaan autoon. Viikon ajan muutosta tärkeät tavarat löytyvät sieltä matkalaukusta eikä yön pimeinä tunteina tarvitse etsiä sitä unilelua niistä jätesäkeistä.
- käytetään läpinäkyviä jätesäkkejä. Näitä ostin jo pari rullaa. Ovat muuten yllättävän vaikeita löytää... Läpinäkyvistä säkeistä näkee ilman merkintöjä mitä siellä sisällä on. On tuskastuttavaa repiä mustia jätesäkkejä auki kun etsii ekana iltana petivaatteita.

Ainiin, osoitteenmuutoskortit pitää muistaa...

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Kun ottaa lainalaatikot, niin etenee se tavaroiden purkaminen paljon rivakammin, kun joka päivältä menee maksu. :) Kannattaa niitä ylimääräisiä aikuisia ottaa mukaan. Kun muutettiin 1,5 vuotta sitten, niin Einohan kieltäytyi olemasta yhtään lattialla, kun oli vieras paikka, että jonkun piti pitää sitä koko ajan sylissä.

Nelsson kirjoitti...

Me otetaan laatikot, auto+kuljettaja ja muuttomiehet. Meille jää pakkaaminen, purkaminen, siivoukset ja päällepäsmäröinti (että neuvotaan mikä menee minnekin).

Nyt mietityttää että miten pakataan viherkasvit, taulut, peilit, elektroniikka (tietokoneet, näytöt, telkkarit jne)...

Retromoderni kirjoitti...

me muutimme reilu vuosi sitten, vaatteet ja tekstiilit heitimme jätesäkkeihin, muut lainalaatikoihin paitsi peilit ja tvt veimme henkilöautolla. muuttomiehet hoitivat loput.

kioto kirjoitti...

Ostatte sieltä muuttofirmasta jättikokoista elmukelmua ison rullan. Sitä rullailee taulujen ympärille muutaman kerroksen. Näppärää ja toimivaa. Samalla muovilla voi rullailla arkojen huonekalujen päälle, ei vaaraa naarmuista tms. Lipastojen laatikotkin voi kelmuttaa tavaroineen. Siis laatikko kokonaan irti ja muutama kierros muovia. Pysyy tavarat siellä laatikossa paikallaan ja perillä ovat sitten heti oikealla paikallaan.

Janica kirjoitti...

APUA! Nyt saan tännekin aikaan muuttostressin.

Kiristekalvo on kyllä tosi hyvää, sil saa vaik lipaston pyöriteltyä nippuun ja tavarat kulkee nätistä aukeamatta lipaston laatikoissa sisällä.

Mä meinasin pahvilaatikkolinjalle lähteä..mut täytyykin katsoa nuo muuttolaatikoiden hinnat viel.

Puuhis kirjoitti...

Lainalaatikoita on helpompi kantaa, pakata ja purkaa. Vain pehmeä tavara jätesäkkiin.

Ja laatikoihin logiikka - sisältö paperilapulla kiinni laatikkoon ja myös kohdehuone.

Elmukelmua käytimme mekin myös huonekalujen suojaamiseen.

Ja helpompi on, jos ennakkoon siivoaa roskat roskikseen ja tarpeettomat tavarat kierrätykseen.

Viimeisenä asunnosta muutetaan muutama lamppu, ruuvimeisseli, palli, imuri ja siivousvälineet :)

Saara kirjoitti...

Minä vannon myös tuon pakkauskelmun (kiristekalvo, kiristysmuovi) nimeen! :) Carlsonilla maksoi iso rulla alle kympin ja sillä saa kyllä todella hyvin suojattua kaikennäköistä. Kannattaa tosiaan miettiä, mitä asioita tarvitsee heti pian muuton jälkeen, esim. vaatteet, astioita jne. Jos aikaa on lajitteluun, niin muuttolaatikoita pakatessa on helppo lajitella tarpeettomat asiat kirppikselle ja kierrätyskeskukseen..

Sanna kirjoitti...

Astioille ehdottoman käteviä on Alkon viinipullolaatikot. Ei tartte kääriä astioita/kuppeja/laseja mihinkään, kun lokerot on valmiina! Useampi mahtuu päällekäin, väliin vähän pehmuketta. Ja ne laatikot ei hajoo!