keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Uusi Mokomaki + arvonta.

Aiemmin tänä vuonna jo hehkutin Satu Kontisen ihania lastenkirjoja. No arvatkaa mitä? Sarjasta on ilmestynyt uusi upea piirustuskirja. Me saatiin tuo uunituore teos testattavaksi.

Uutuus on nimeltään Mo-ko-ma-ki! Kuka maalasi taivaanrantaan? Piirrä ja selvitä! 


Kirja on kooltaan ja tyyliltään samanlainen kuin aikaisempi Mokomaki-kirja, mutta nyt mukana on tussi. Ja tussissa on "kumi" (tää on ihan mahtavaa!!). Kirjan sivuilla taas on paljon kadonneita tai puuttuvia juttuja, jotka pieni lukija saa täydentää. Ja jos menee pieleen, voi piirustukset pyyhkiä pois. Ja taas piirtää. Ja taas pyyhkiä. 


Meillä tämä kirja on ollut mieletön hitti. Sivuilla on juttua, tarinaa ja piirtokehotuksia. On myös valkoista katkoviivaa, joka auttaa pientä piirtäjää. Ensin meillä piirrettiin valkoisten viivojen mukaan ja sitten uskallettiin piirrellä jo muuallekin.

Minä yritin ottaa kuvia Pennistä kirjan kanssa, mutta minä olin kamerani kanssa vain tiellä. Tyttö ei malttanut millään väistyä ja antaa äidin ottaa kuvia kirjasta.


Välillä kirja pyysi piirtämään tähtiä, välillä taas piirtämään piirakkavarkaan.


Pieni ihminen oli onnessaan kun sai luvan kanssa piirtää kirjan hahmoille ja kuville silmät ja suun. Taiteilija otti heti omia vapauksia ja piirteli sivuille kaikkea kivaa.Ja vaikka takavarikoin kynän ruoanlaiton ajaksi (ihan vaan siitä syystä ettei innostuta taiteilemaan seinille), ei into hiipunut vaan kirjaa jaksettiin myös "lukea". Eli ihmetellä niitä kuvia ja omia piirustuksia.


Kirja on sellainen ihana välimuoto luettavan kirjan ja värityskirjan väliltä. Tätä voi lukea yhdessä, mutta tähän saa oikein luvan kanssa pieni ihminen purkaa myös luomisen intoaan. Mietin juuri että tämä on kiva ottaa mukaan myös kesällä mökille. Ja tämän lukeminen ja tekeminen voisi onnistua myös pitkillä automatkoilla, jolloin kaivataan viihdykettä.

"Hei pikkupolo, onko sulla nälkä? Minä annan sulle tässä makkalan", höpötti Pennonen ja piirsi poron eteen makkaran. Lapsen intoa on ihana seurata.

Ja sitten vielä jotain mahtavaa. Joku muukin pääsee ihailemaan tuota uutta piirustuskirjaa!! Joku teistä saa sellaisen omaksi!! Nyt järjestetään meinaan...

A R V O N T A !


 Käykää tykkäämässä Mokomakin sivuista Facebookissa ja jättäkään tähän postaukseen kommentti. Yksi onnekas kommentoija saa Sadulta postia. Aikaa kommentointiin on reilu viikko 14.9.2012 saakka. Lykkyä pyttyyn!

26 kommenttia:

Studying in middle age kirjoitti...

Mainostit kyllä niin hyvin, jotta jos ei arvonnassa nappaa, niin joutunee ostamaan. Millä tuota lukija/ tekijäkaartia olis isommallakin ikähaitarilla ;)

Unknown kirjoitti...

Ihana keksintö. Kelpais varmaan meidän Saara neidillekin. Pakko tutustua tuohon aikaisempaan tuotokseenkin. :)

jenny kirjoitti...

Ihana kirja! Tää kelpaisi kyllä meidän neideille. Mitenköhän muuten käy muille kirjoille? Ottavatkohan kuvittajat vapauden piirrellä myös niihin? ;)

Kootut teokset kirjoitti...

Oi kuinka hauska idea! Itsellä ei ole pieniä piirtäjiä, mutta lähipiirissä kylläkin. He varmasti olisivat ihan innoissaan tästä kirjasta. :)

Triin kirjoitti...

hyvin mainostettu, pidäkin katsoa mistä niitä kirjoja saa :D

Unknown kirjoitti...

Oi voi miten upealta idealta tuo kirja vaikuttaa. Iiihana! Mä olen just tällaisia suomen kielisiä kirjoja yrittänyt etsiä, jotta pysyis tuo kaksikielisyys.

Sanna kirjoitti...

Kuulostaa loistavalta kirjalta! Jäi kyllä aiemmistakin hehkutuksista kirjat mieleen, mutta kiinnostus vain kasvaa tämän kirjan myötä! :)

baula kirjoitti...

Ihana idea kirjassa.. Hyvin voisi tulla meille odottelemaan piirtäjää ellei tää mamma intoudu ite piirtelemään.. :D

Anonyymi kirjoitti...

kyllä!!!
(mä ehkä kyllä tarviin kaikille omat. muuten tulee riitaa!)

Saara Paajanen kirjoitti...

Mokomaki Adlibriksen toivelistaan lisätty jo kaaauan sitten mutta edelleen hommaamatta... Jospa olisin TAAS onnekas! Piitu Rilla ja Velma RAKASTUISI tuohon opukseen!

Päivi kirjoitti...

Ihanan näköinen ja kuuloinen kirja. Olisi mainio lahja kummilapsille. Voipi ola että löytävät jouluna tuon paketistaan.

Anu kirjoitti...

Ihana, tämä äiti tahtois tuollasen.

Mari kirjoitti...

Meillä on luettu innokkaasti tuota ekaa ja uusi vaikuttaa vielä paremmalta.

Mari kirjoitti...

Meillä on luettu innokkaasti tuota ekaa ja uusi vaikuttaa vielä paremmalta.

Mari kirjoitti...

Meillä on luettu innokkaasti tuota ekaa ja uusi vaikuttaa vielä paremmalta.

Janica kirjoitti...

Tykätty ja mielellään moiseen arvontaan osallistuu. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta :)

AnniM kirjoitti...

Vaikuttaapa tosi kivalta kirjalta! :)

Hanna kirjoitti...

Tahtoo tällaisen meillekin,jospa meidän poikakin innostuisi tämän myötä enemmän kynäilemään! Ainakin äiti on ihastunut!

Ceraci kirjoitti...

On hauskan näköinen kirja. Meillä on revitty huvia jo samanlaisesta tussista ja siinä mukana olleesta muistitaulusta. Voi sitä riemua, kun saisikin piirrellä kirjaan. :)

Leena kirjoitti...

Tuo olisi varmasti juuri hyvä meidän innokkaalle piirtäjäneidille.

Riikka Kovasin kirjoitti...

samat ajatukset kuin muillakin - jos ei arpaonni suosi niin sitten pitää mennä kirjakauppaan :D

Minna Enqvist kirjoitti...

Voi jee mikä kirja!
Osallistun arvontaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kirja näyttää mahtavalta! Jos ei onni potkaise arvonnassa, pitää laittaa tuo kirja ostoslistalle seuraavaa Suomenmatkaa varten :)!

Hansu kirjoitti...

Onpa hauskan tuntuinen kirja! Jos arpaonni suo niin meidän pikkuisen vähän vanhemmat serkut saa ensin koekäyttää kirjan =)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on aiempi "pyyhittävät sivut-kirja" ja ihanat kuvat siinä muutoinkin. Toivon voittoa...piste.

Nimimerkki NOPPA

Liinu kirjoitti...

Ihana ja mielenkiintoinen kirja, lapset varmasti tykkää! :)