tiistai 14. tammikuuta 2014

#3 - Escape Plan

Leffaan vei askeleet.Finnkino saa kertoa taas perusasiat:
Escape Plan
Escape Plan (2013)
Lajityyppi: Toiminta, jännitys
Levittäjä: Nordisk Film
Ensi-ilta: 15.11.2013
Kesto: 1h 55 min
Ikäraja: 16 
Rakennusinsinööri Ray Breslin (Sylvester Stallone) löytää itsensä telkien takaa vankilasta, jonka on itse suunnitellut. Breslinin taidot joutuvat koetukselle hänen yrittäessään paeta vankilasta ja löytää syyllinen, joka hänet sinne väärin perustein toimitti. Pakosuunnitelmaansa hän saa apua toiselta vangilta, Emil Rottmayerilta (Arnold Schwarzenegger).
Olihan se. Ihan kiva. Koska kyseessä oli elokuva, joka käsitteli vankilasta pakenemista, odotin siltä liikaa. Idea oli hieno ja hyvä. Ja jos kaikki hölmöydet eivät olisi haitanneet, olisin tykännyt kovasti. Eihän se nyt haittaa vaikka pakovarmassa vankilassa on vain muutaman miehen korkuista verkkoaitaa? Tai lääkäri jätetään yksinään vangin kanssa? Ja aivan loogistahan se on, että vankeja saa hakata miten lystää, mutta jos ne aloittavat mellakan ja hakkaavat toisiaan, vartijat ryntäävät heti paikalle?

Syltty ja Iso Arska olivat yhtä "hyviä" kun aina. Ja ehkä juuri siitä syystä elokuvan mielenkiintoisin hahmo oli vankilan johtaja.

Olisi ollut kiva yllättyä juonen käänteistä, mutta kaikki oli niin valmiiksi ajateltua ettei tarvinut. Eikä lopun ratkaisusta tai paljastuksesta voinut yllättyä vaikka kovasti olisi tahtonutkin.

Ei kommentteja: