keskiviikko 26. helmikuuta 2014

#14 - August - Osage County

August - Osage County. Taas leffa, jonka olisin jättänyt katsomatta ilman pakkomiellettäni Oscareihin. Tästä leffasta on sekä Meryl että Julia saaneet ehdokkuudet.

Voin rehellisesti sanoa, etten ymmärrä miksi elokuvan suomalainen nimi on "Perhe: August - Osage County". Miksi se perhe on lisätty nimen alkuun?Finnkinolta taas pöllin perustiedot:
Perhe - August: Osage County
August: Osage County (2014)
Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ensi-ilta: 28.2.2014
Kesto: 2h 01 min
Ikäraja: 12 
Perhe tuo esiin jokaisen jäsenensä parhaat puolet – ja huonoimmat.

Perhe – August: Osage County on tummasävyinen, hauska ja koskettava tarina Westonin perheen voimakastahtoisista naisista, jotka elämä on kuljettanut erilleen. Yllättävä perhekriisi saa heidät palaamaan takaisin lapsuudenkotiinsa Yhdysvaltojen Keskilänteen heidät kasvattaneen naisen luokse.

Tracy Lettsin samanniminen, Pulitzer-palkittu näytelmä aloitti Broadwaylla joulukuussa 2007, ja aiemmin samana vuonna sen ensi-ilta oli ollut Chicagon legendaarisessa Steppenwolf-teatterissa. Näytelmä saavutti kansainvälistä menestystä ja voitti viisi Tony-palkintoa vuonna 2008, muun muassa parhaan näytelmän palkinnon.

John Wellsin ohjaamassa Perhe – August: Osage County -elokuvassa on mukana todellinen näyttelijöiden tähtikaarti: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis, Margo Martindale, Dermot Mulroney, Julianne Nicholson, Sam Shepard sekä Misty Upham.
Elokuva oli puhdas draama, jossa oli käytetty lähes kaikki mahdolliset saippuasarjojen juonenkäänteet. Ja silti se onnistui yllättämään. Paikoin oli ihan pakko nauraakin.

Näyttelijät olivat loistavia. Ja vaikken Julia Robertsista niin kovasti pidäkään, en voi haukkua häntä. Meryl Streep oli upea ja uskottava. Ja ihana Benedict...

Mitä tästä nyt sanoisi? Se oli... ahdistava. Suurin osa hahmoista oli ilkeitä, inhottavia ja itsekkäitä. Kaikilla oli kuuma. Kaikki olivat kiukkuisia. Kaikki olivat hiestä märkiä. Kaikki huusivat toisilleen ja haukkuivat toisiaan. Ivy ja pikku Charles taisivat olla ainoat jotenkin sympaattiset hahmot, mutta sekin rakkaustarina... enpä kerrokaan. Tai ehkä ne vain tuntuivat sympaattisilta, koska pidän molemmista näyttelijöistä.

Oli tässä leffassa se positiivista, että nyt tekee mieli halata kaikkia.

Ei kommentteja: