sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

#21 - The Pirate Fairy

Uhkasin etten hetkeen mene lapsen kanssa leffaan. Menin sittenkin... koska:
  1. Se niin kovasti tahtoi nähdä Helinän
  2. Minä istun mieluummin elokuvateatterissa kuin hiekkalaatikon reunalla
  3. Ostin vihdoin lapselle kuulosuojaimet, joten elokuvien äänet eivät ole liian päällekäyviä 


Finkkari kertoo leffasta seuraavaa:
Helinä-keiju ja merirosvokeiju (2D) (dub)
The Pirate Fairy (2D) (dub) (2014)
Lajityyppi: Animaatio
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 21.2.2014
Kesto: 1h 20 min
Ikäraja: S 
Suomeksi puhuttu normaaliversio (2D).

Väärinymmärretty keijupölyn vartija, Zarina, lentää tiehensä liittyäkseen merirosvoihin - mukanaan Keijupoukamalle elintärkeä keijupöly. Se pakottaa Helinän ja hänen ystävänsä lähtemään elämänsä seikkailuun palauttaakseen keijupölyn oikeaan paikkaan.

Kesken matkaa Helinä-keijun maailma mullistuu. Helinä ja hänen ystävänsä huomaavat, että heidän leiviskänsä ovat vaihtuneet. Aika käy vähiin ja heidän on saatava keijupöly takaisin Keijupoukamaan ennen kuin se on myöhäistä.

Helinä-keiju ja merirosvokeiju on hauska ja lämminhenkinen seikkailu koko perheelle. Elokuvan on ohjannut Peggy Holmes (Helinä-keiju ja siipien salaisuus).

Suomenkielisen dialogin ohjaus: Susa Saukko. Dialogin käännös: Susanna Suomi.

Äänirooleissa: Paula Vesala (Helinä), Alina Tomnikov (Zarina), Riku Nieminen (James), Hanna Marsh (Silver), Susa Saukko (Vidia), Johanna Kurkela (Iridessa), Pamela Tola (Rosetta), Maria Ylipää (Fawn), Markus Bäckman (Veijo-keiju), Pirkka-Pekka Petelius (Oppenheimer), Tommi Korpela (Yang), Mikko Kivinen (Paapuuri), Aku Laitinen (Tyyrpuuri), Tuomas Uusitalo (Clank), Aksu Palmén (Bobble), Kaija Kärkinen (Kuningatar Okariina), Katariina Kaitue (Keiju-Maija). Lisäksi: Tom Pöysti, Iina Kuustonen, Petri Hanttu, Antti Jaakola ja Jussi Lampi.
Piirretyt ovat hauskoja. Tai siis animaatiot ovat hauskoja. Tai ne olisivat hauskoja, jos ne saisi katsoa alkuperäisillä äänillä. Kotimaiset versiot ovat nykyään jo ihan kohtalaista tasoa, mutta ei ne silti ole herkkua. Helinässäkin yhdessä kohtauksessa Zarina puhui (suu liikkui), mutta ääntä ei kuulunut. Ilmeisesti kyseistä repliikkiä ei oltu haluttu kääntää suomeksi.

Animaatiot olisivat myös kivoja, jos ne saisi katsoa rauhassa. Ja mielellään 3D:nä. Pennonen on kuitenkin vielä niin pieni ja herkkä (kiipeää aina leffassa syliin), etten ole uskaltanut viedä tyttöä kolmiulotteisiin. Ehkä vielä joskus.

Pirate Fairy oli perussettiä. Ihan kiva. Varmasti toimii hyvin DVD:llä ja pitää lapset liimattuna telkkarin ääreen 1,5 tuntia. Mutta ei tämä esim. Frozenia haasta.

Jos mun pitäisi joskus osallistua naamiaisiin, enkä saisi pukeutua Lara Croftiksi, pukeutuisin Helinäksi. Ihan vaan siksi, että se vihreä mekko vaan on niin ihana. Helinä itse on vähän tuulitunneli. Mutta se mekko on söpö.

Ei kommentteja: