tiistai 27. toukokuuta 2014

#32 - Locke

Päivät ja illat ovat täysiä. Kaikilla on kysyttävää, kaikkialle pitäisi ehtiä. En meinannut jaksaa lähteä leffaan, mutta menin sittenkin. Pikaisesti puoleksitoista tunniksi.Finnkino kertoo elokuvasta seuraavaa:
Locke
Locke (2014)
Lajityyppi: Draama
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Steven Knight
Pääosissa: Tom Hardy
Ensi-ilta: 16.5.2014
Kesto: 1h 25 min
Ikäraja: S 
Ilmiömäinen Tom Hardy nähdään Steven Knightin ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan pääosassa.

Ivan Locke (Hardy) on uurastanut koko ikänsä unelmaelämänsä eteen omistautumalla työlleen, jota hän rakastaa ja perheelleen, jota hän palvoo. Työuransa huippuhetkeä edeltävänä iltana yksi puhelinsoitto laittaa liikkeelle tapahtumasarjan, joka murentaa pala palalta hänen täydellisen elämänsä - perheensä, työnsä ja sielunsa. Koko jännitysnäytelmä tapahtuu yhden unohtumattoman automatkan aikana.

Locke tutkii miten yksi päätös voi johtaa kokonaisen elämän romahtamiseen ja tarjoaa ainutlaatuisen intensiivisen elokuvaelämyksen yhden miehen taistellessa pelastaakseen kaiken itselleen tärkeän.

Elokuvan nerokkaan pelkistetystä toteutuksesta vastaa mm. elokuvat Eastern Promises ja Dirty Pretty Things käsikirjoittanut Steven Knight. Mestarillisen roolin elokuvan pääosassa tekevä Tom Hardy muistetaan mm. elokuvista Inception ja Yön ritarin paluu.
Ensimmäinen sana, mikä tulee mieleen on "pettynyt". Tätä leffaa on kehuttu ja hehkutettu monessa paikkaa. On puhuttu jännityksestä. On puhuttu tapahtumasarjoista. Enkä oikein kokenut kumpaakaan. "Yksi puhelinsoitto laittaa liikkeelle tapahtumasarjan". Häh? Eihän se nyt noin mennyt.

SPOILER. Maalaamalla saat esiin. Älä lue, jos et tahdo tietää.
Se tyyppi autossa. Se on 7 kuukautta aikaisemmin kännipäissään pannut sihteeriään. Keski-ikäinen sihteeri tuli raskaaksi ja tahtoi pitää lapsen. Leffan alussa synnytys käynnistyy. Tyyppi autossa lähtee ajamaan synnytykseen. Ja soittaa ja tunnustaa asian vaimolleen. Ja koska ei synnytyksen takia pääse töihin, soittelee myös pomolleen ja selvittelee asiaa. Eli koko automatka on vain projektien hoitoa puhelimessa. Projektipäälliköintiä. Mitään jännitystä en missään vaiheessa kokenut. Enkä myöskään ahdistusta.  

Blaa. Tylsä. Ikävystyttävä. Loppupuolella kyllästyin katselemaan samaa naamaa samassa autossa ja laitoin silmät hetkeksi kiinni.

Olihan tämä ihan hauska kokemus. Yksi tyyppi. Yksi tila.

Mutta... mainoksessa luvattiin että "yksi vuoden vangitsevimmista trillereistä", "mullistava", "mukaansatempaava" ja "nerokkaasti toteutettu". Hehe. Ei pitäisi uskoa mainoksia. Noiden perusteella (ja trailerin) odotin, että tyyppi joutuu oikeasti tekemään vaikeita valintoja ja joku ulkopuolinen kiristää/uhkailee häntä puhelimessa. Luulin, että tässä on oikeasti jonkinlainen psykologinen trilleri tarjolla.

Mutta jos tykkäätte rauhallisesta ja tylsästä ja haluatte katsella puolitoista tuntia bemarin konsolin puhelintietoja, kannattaa tämä käydä katsomassa.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

En nyt ollu menossa katsomaan elokuvaa, mutta mainoksen perusteella ajattelin, että tuossa olisi ehkä kiva toimintaelokuva. Eli ei olisi, paljon saadaan huijattua trailerin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Sanasta sanaan samaa mieltä! Nimen perusteella odotin tässä olevan jonkun ajatusta antavan, filosofisen pätkän, ja sitten koko elokuva olikin tylsää ja päämäärätöntä jutustelua puhelimessa. Olin vähän vihainen kun tulin salista ulos, ei olisi aikaa tuhlattavaksi tällaiseen sontaan. Tunsin oikeasti tulleeni huijatuksi.

Mutta mikä jännittävintä, eräs Facebook-tuttuni kehui tätä statuksessaan eilen! Hänen mielestään tässä oli "sitä jotakin". Käsittämätöntä kyllä, joku voi siis tykätä tällaisestakin.

Nelsson kirjoitti...

Mun pitäisi kai alkaa joiltain sivustoilta lukemaan arvosteluja ennen leffaa, niin nämä höttöleffat jäisivät katsomatta. Nyt jotenkin sokeasti luotan trailereihin :)