keskiviikko 6. elokuuta 2014

#43 - The Invicible Woman

Se on kuulkaa syksy (tai ainakin melkein) ja on aika aloittaa harrastus. Tai jatkaa vanhaa. Elokuvat ovat loistava harrastus. Kun salilla käy viikottain kasvaa... joku. Tieto? Sivistys? Leffat ovat muuten halvempi harrastus kuin monet muut. Juuri lueskelin, että tanssitunnit maksavat 17-20e/tunti!!? Ja alle kympillä pääsee pariksi tunniksi elokuviin.Finnkino kertoo seuraavaa:
The Invisible Woman - Kielletty rakkaus
The Invisible Woman (2013)
Lajityyppi: Draama, romantiikka, elämäkerta
Levittäjä: Snapper Films Oy
Ensi-ilta: 1.8.2014
Kesto: 1h 51 min
Ikäraja: 12 
Finnkinon Kuukauden elokuva elokuussa 2014!

The Invisible Woman - Kielletty rakkaus on tarina maailmankuulun klassikkokirjailija Charles Dickensin sekä Nelly Ternanin salaisesta rakkaussuhteesta joka kesti 13 vuotta aina kirjailijan kuolemaan asti. Intohimoisen suhteen myötä Nellystä muodostuu Dickensin muusa, mutta rakkauden on pysyttävä salassa. Nelly joutuu hyväksymään elämän ”näkymättömänä”.

Elokuvan on ohjannut ja sen pääosaa esittää Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel, Skyfall, Englantilainen potilas, Schindlerin lista). Toisessa pääosassa nähdään nouseva kyky Felicity Jones (The Amazing Spider-Man 2). Elokuvan on käsikirjoittanut elokuvien Shame ja Rautarouva kirjoittaja Abi Morgan.
Hohhoh. Olipas se tylsä. Vieressäni istunut mies nukahti ja kuorsasi. Takaviistosta taas alkoi kuulumaan kovaa naputusta. Käännyin katsomaan. Takana istunut tyyppi siellä näpytteli tekstareita vanhanajan painikeluurilla. Kiva ääni kuului siitä. Ja ihan kivasti se luuri valaisikin pimeässä salissa.

Mutta elokuvaan. En tiennyt siitä muuta kuin sen mitä traileri kertoi. En ollut lukenut edes tuota Finkkarin esittelytekstiä. Ihmettelin koko leffan ajan sitä aikajännettä, sillä Felicity näytti samanikäiseltä koko leffan ajan. Ja nyt sitten selvisi että siinähän oli kahdenkymmen vuoden aikaväli.

Kuvittelin elokuvan kertovan kirjoittamisesta, inspiraatiosta ja sen sellaisesta. Mutta se olikin jonkinlainen rakkaustarina. Jotenkin kiero sellainen. Ilman iloa ja onnea. Katselin kelloa viiden minuutin välein. Näyttelijät olivat ihan hyviä, kuvaus ihan hyvää (joskus jopa kaunista), mutta silti tämä oli jotenkin ontto ja tylsä ja vetelä.

En tykännyt, joten en vaivaudu kertomaan enempää. Harmi sinänsä, sillä Ralph Fiennes on miellyttävä hahmo. Olisin halunnut pitää tästä elokuvasta.

Ei kommentteja: