keskiviikko 3. syyskuuta 2014

#51 - Begin Again

Nyt kun on tottunut isoihin ja mahtaviin scifileffoihin, on jotenkin tylsää kun valittavana on lähes pelkkää draamaa (tosin kyllä mä ne turtlesit käyn vielä kattomassa).Finnkino tarinoi näin:
Uusia alkuja
Begin Again (2014)
Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka, musiikki
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 4.7.2014
Kesto: 1h 45 min
Ikäraja: 7 
Hittielokuvan Once ohjanneen John Carneyn uusi musiikkielokuva.

Gretta (Keira Knightley) ja hänen pitkäaikainen poikaystävänsä (Adam Levine) muuttavat New Yorkiin haaveenaan musiikkitähteys. Pian Gretta jää kuitenkin yksin sydän särkyneenä, kun poikaystävä jättää hänet menestyksekkään soolouransa sokaisemana.

Kun huono-onninen musiikkituottaja (Mark Ruffalo) kuulee Grettan esiintyvän paikallisessa baarissa, tunnistaa hän heti naisen lahjakkuuden ja aitouden. Heistä tulee toistensa viimeinen mahdollisuus päästä pinnalle.
Tämä oli yllättävän hyvä. Odotin jotain kamalan huonoa, joten yllätyin positiivisesti. Ainoa mikä häiritsi, oli Keiran purenta ja laulaminen. Muuten tämä oli oikein mukava söpö leffa.

Huijasin ehkä vähän. Keiran luurankomainen olemus, kamalat vaatteet sekä olematon kemia Maroon5-tyypin välillä olivat myös vähän ikävää katseltavaa. Ja se Levinen naurettava parta.

Elokuvana tykkäsin tästä silti. Dan on kovin hurmaava höppänä - uskottava ja sympaattinen.

Joistain asioista pidin kovasti. Kuten alun baarikohtauksesta, joka rakennettiin kolmeen kertaan kolmelta eri kantilta. Myös se isä-tytär-exvaimo -viritelmä oli jotenkin söpö ja herttainen. Yleensä kun tällaiset ovat jotenkin kömpelöitä ja noloja, mutta tässä ne toimivat. Ainakin mulle.

Laulamista ja soittamista oli paljon. Ja se kaikki sopi kaikkeen.

Sitä, mikä tämän elokuvan opetus tai sanoma oli, en osaa sanoa. Ehkä se kertoi erilleen kasvamisesta tai itsensä löytämisestä. Tai ehkä mitään viestiä ei ollut. Ehkä tämä vain oli perussöpö (ilman söpöjä ihmisiä) musiikillinen tarina.

Kävimpä katsomassa. Seuraavaksi scifiä.

Ei kommentteja: