maanantai 22. syyskuuta 2014

#55 - 22 Jump Street

Minulla oli tarve katsoa jotain puhtaasti viihteellistä. Jotain hölmön hauskaa, jossa ei tarvitsisi ajatella.Finnkino valistaa tästä seuraavasti:
22 Jump Street
22 Jump Street (2014)
Lajityyppi: Komedia, toiminta
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 22.8.2014
Kesto: 1h 52 min
Ikäraja: 12 
Käytyään lukion (vieläpä kahteen kertaan) konstaapelien Schmidt (Jonah Hill) ja Jenko (Channing Tatum) elämään on luvassa isoja muutoksia, kun he joutuvat peitetehtäviin paikalliseen yliopistoon. Kun Jenko löytää sukulaissielunsa futisjoukkueesta ja Schmidt soluttautuu boheemeihin taideopiskelijapiireihin, he joutuvat asettamaan yhteistyönsä kyseenalaiseksi. Heidän pitäisi sekä ratkaista juttu että samalla selvittää, voiko heidän välillään vallita edelleen tolkullinen ystävyyssuhde. Ja jos nämä kaksi henkistä teiniä voivat kasvaa fukseista aikuisiksi miehiksi, yliopisto voi lopulta olla parasta, mitä heille on koskaan tapahtunut.
Harva elokuva alkaa niin, että kerrotaan mitä edellisessä "jaksossa" tapahtui. Tämä alkoi niin.

Yllätyin siitä miten hauska 22 Jump Street oli. Odotin jotain keskinkertaista. Odotin jotain "muka-hauskaa". Huomasin nauravani ääneen. Tai ehkä syy ei ollutkaan elokuvassa vaan salissa. Tennispalatsin kakkossalissa kaikki on parempaa.

Channing Tatum on liikuttavan söpö. Ja Jonah Hill liikuttavan hölmö. Ice Cube isukkina on naurettavan liikuttava.

Olkoot kakkossalin kirous. Mutta tämä leffa osui ja upposi juuri tällä hetkellä ja tähän olotilaan. Elokuvallisesti tämä ei ollut (todellakaan) mikään suurteos. Mutta tarvitsin tätä juuri nyt.

Ja muuten, lopun jatko-osahölmöydet olivat melkein jopa nerokkaita. No ei. Mutta naurattivat nekin kovasti.

Ei kommentteja: