keskiviikko 1. lokakuuta 2014

#59 - Into the Storm

Voisin vannoa, että olen nähnyt tästä leffasta 3D-trailerin. Olen varmasti väärässä. Miksi normaalista leffasta olisi kolmiulotteinen traileri?Finnkino kertoo elokuvasta seuraavaa:
Myrskyn silmässä
Into the Storm (2014)
Lajityyppi: Toiminta, jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 26.9.2014
Kesto: 1h 30 min
Ikäraja: 12 
Into the Storm heittää katsojat suoraan luontoäidin hurjimman myrskyn silmään.

Yhden päivän aikana Silvertonin kaupunkiin iskee ennennäkemätön määrä kaiken tieltään hävittäviä tornadoja. Koko kaupunki on arvaamattomien ja kuolettavan vaarallisten hirmumyrskyjen armoilla, asiantuntijoiden ennustaessa että pahin on vasta tulossa. Useimmat etsivät suojaa, toisten etsiytyessä suoraan myrskyn keskelle. Tarina kerrotaan vuorotellen ammattimaisten myrskynmetsästäjien, jännitystä etsivien amatöörien ja rohkeiden kaupunkilaisten näkökulmasta.
Olipa kerran joukko myrskynmetsästäjiä, joista ainoastaan yksi oli oikeasti myrskyjen perään. Tuo vanha kurppa oli vuoden putkeen ajellut rumalla tankkiautollaan ja etsinyt turhaan tornadoja. Työn alla on dokumentti, johon ei ole saatu kuvattua mitään. Tästä syystä rahahanat on lyöty lukkoon. Meteorologikseen tuo yrmy oli joutunut ottamaan nuoren ja ilmeettömän naisen, joka ei osannut hommiaan ja joka oli jättänyt 5-vuotiaan lapsensa mummon hoiviin täysin turhan työnsä takia kolmeksi kuukaudeksi (paha äiti pisteitä ropisee). Kameramiehinä oli muutama mitäänsanomaton tyyppi, joita kuvaaminen tai myrskyt eivät kiinnosta. Eivät ne osanneet käyttää edes kameroita.

Juuri kun koko kuvausproggis on kuivumassa kasaan, iskee myrsky. Ja sitä lähdetään jahtaamaan pikkukaupunkiin. Pikkukaupunki on mukamas pieni. Siellä on vain pieni koulu, pieniä taloja ja... tolkuttoman iso lentokenttä(???). Missään mittasuhteissa, etäisyyksissä ja ajoissa ei ole mitään tolkkua.

Jotta luonnonvoimista kertovaan elokuvaan saataisiin vähän inhimillistä näkökulmaa niiden pahaäiti pisteiden lisäksi (onko se muka niin kamalaa jos naisihminen tahtoo tehdä työtään?), on pääosaan nostettu pienen koulun vararehtori, jonka eukko on kuollut ja jolla on ongelmia teini-ikäisten poikiensa kanssa. Voi nyyh.

Myrsky iskee tietenkin päättäjäispäivänä. Vararehtori on nakittanut poikansa videoimaan itse tapahtuman, mutta tunnollisempi pojista päättääkin leikkiä sankaria ja pelastaa neidon pulasta. Neito on pitkätukkainen ja isotissinen kaunotar, jota tämä videonörtti on kuolannut vuosikirjasta. Neidon pula taas on korruptoitunut video, jota jostain syystä ei yritetä korjata tai rakentaa projektifileistä uudestaan, vaan päädytään kuvaamaan koko paska uudestaan. Valmis video pitää palauttaa saman päivän aikana, joten se pitää kuvata/leikata asap. Sankari ja neito ajavat hylättyyn varastoon hommiin. Kuvaushommiin siis. Myrsky iskee ja jäävät nalkkiin. Tietty. Sitten nyyhkitään ja itketään ja videoidaan viimeisiä viestejä.

Jotta tässä olisi jotain hauskaa, on keksitty sivujuoni, jossa kaksi paikallista junttia porsastelee ja kuvaa "temppujaan" kännyköillä ja goprolla youtubeen. Tyypit kyllä näyttävät siltä, etteivät osaa uploadata videoita nettiin saatikaan purkaa niitä kamerasta. Nämä kaksi sitten lähtevät myös seuraamaan myrskyä ja se on olevinaan hauskaa. Nauratti niin paljon että melkein keskeytin haukottelun.

Sitten on myrskyä ja myrskyä ja myrskyä. Ja autetaan ja itketään ja paetaan ja ollaan tyhmiä ja diibadaaba.

Hauskaa ja mielenkiintoista tässä oli se, että osa pätkistä onli kuvattu muka hahmojen itsensä toimesta. Siitä tuli mukavan kotivideomainen olo.

Kävin katsomassa. En suosittele kenellekään.

Ei kommentteja: