lauantai 1. marraskuuta 2014

#65 - Nightcrawler

Säästän teidät löpinöiltä ja kerron heti alkuun, että Nightcrawler oli hyvä leffa.Finnkino kertoo näin:
Nightcrawler
Nightcrawler (2014)
Lajityyppi: Draama, jännitys, rikoselokuva
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ohjaaja: Dan Gilroy
Ensi-ilta: 31.10.2014
Kesto: 1h 58 min
Ikäraja: 16 
Jake Gyllenhaal on Lou Bloom, nuori mies, joka on tottunut hankkimaan niukan elantonsa kyseenalaisin keinoin. Rahan ja menestyksen makuun mies pääsee löytäessään kutsumuksensa rikostoimittajana ja onnettomuuspaikkojen kuvaajana. Bloomin avain menestykseen on yksinkertainen: hän ei kaihda mitään keinoja myyviä kuvia metsästäessään.

Yksi Hollywoodin kiinnostavimmista nuorista miesnäyttelijöistä, Jake Gyllenhaal, on kerännyt ylistystä ja Oscar-povailuja rankasta roolistaan moraalinsa rippeet hukkaavana uutishaukkana. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Dan Gilroy ja Gyllenhaalin kanssa siinä näyttelevät Rene Russo ja Bill Paxton.
Hui. Jake Gyllenhaal oli pelottavan hyvä. Ja oikeasti pelottava. Näyttelijän on oltava todella hyvä, että saa aikaiseksi niin maanisen katseen. Jos ei Jake saa tästä roolista edes Oscar-ehdokkuutta, minä syön hattuni menen katsomaan kotimaisen elokuvan.

Rene Russo on niitä näyttelijättäriä, jotka ikääntyvät kauniisti ja uskottavasti. Ja taas huomasin ihmetteleväni sitä, miten isot hiukset sillä naisella on.

Nautin siitä, että elokuvan tapahtumat sijoittuivat yöhön ja kaupunkiin. Ja koska leffa kertoi (wannabe-)rikoskuvaajasta, oli luonnollista että kameroiden mahdollistamaa etsimen kautta kuvaamista (vai miksi sitä sanotaan?) käytettiin. Ja vieläpä hyvin nätisti.

On pelottavaa, että Loun kaltaisia ihmisiä on olemassa. Ihmisten kuuluu olla empaattisia...

Koska uskon kaiken mitä CSI (se televisiosarja) minulle syöttää, olivat tämän leffan etsivät jotenkin epäuskottavia. On vaikeaa uskoa, että Lou muka olisi osannut peittää jälkensä. Ei kukaan osaa. Eikä mitään oikeasti deletoida. Nollat ja ykköset vaan vaihtavat järjestystä. Ehkä. En minäkään mikään tekniikkaihme ole.

Harvoin nykyään nousee syke elokuvissa, mutta nyt huomasin purevani sormia, puristavani vesipulloa ja pidättäväni hengitystä. Outoa.

Ei kommentteja: