tiistai 11. marraskuuta 2014

#68 - Dracula Untold

Draculan traileri lumosi minut. Elokuva oli pakko nähdä.Finnkinosta on tullut hyvin vähäsanainen:
Dracula Untold
Dracula Untold (2014)
Lajityyppi: Draama, toiminta, fantasia, kauhu
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ensi-ilta: 17.10.2014
Kesto: 1h 32 min
Ikäraja: 12 
Syksyllä 2014 valkokankailla nähdään eeppinen toimintaseikkailu Dracula Untold, tarina miehestä, josta tuli Dracula. Pääosaa näyttelee Luke Evans (Fast & Furious 6, Immortals).
"Eeppinen toimintaseikkailu"?? Hahahaaaaa.

Olen aina pelännyt vampyyreita. Ja niitähän on olemassa. Kuten myös sängyn alla asuvia mörköjä.

Koska olen pelkuri ja pysyn erossa kaikesta pelottavasta, en oikein ymmärtänyt mikä tässä leffassa viehätti minua etukäteen. Mutta sitten sen oivalsin. Värit ja lepakot toivat mieleen... Batmanin. Ja siitä syystä leffan ruma luolassa asuva verenimijä oli pettymys. Lepakot ovat sankareita. Ainakin minun päässäni.

Elokuva oli vähän kankea. Minun on myös hyvin vaikea ymmärtää aikaa (ja yhteiskuntaa), jossa 1000 poikaa luovutetaan viholliselle vapaaehtoisesti sotilaiksi. En vain voi ymmärtää. Enkä haluakaan ymmärtää. Ihminen on tärkeä. Jokainen ihminen on tärkeä. Ei ketään voi antaa pois vain siksi, että sota vältettäisiin. Yhden ihmisen pois vieminen on jo tarpeeksi suuri syy aloittaa sota. Ja oikeasti... miten tyhmää on antaa 1000 poikaa viholliselle koulutettavaksi sotilaiksi? Ne samat pojathan hyökkäävät jossain vaiheessa takaisin.

Tietoisesti olen vältellyt tämän tyyppisiä elokuvia. Nälkäpelitkin ovat katsomatta. On vaikea ymmärtää, että ihmiset käyttäytyvät kuin tahdottomat lahnat ja ottavat kiltisti vastaan typerät käskyt kuninkaalta/viholliselta/johtajalta ja tottelevat niitä nätisti. Miksi kukaan ei kyseenalaista? No aina joku elokuvissa kyseenalaistaa, mikä järki niissä muuten edes olisi... Mutta se harmittaa, että ihmiskunnasta annetaan kuva, jossa suuri enemmistö alistuu siihen mitä on.

En muuten suostu uskomaan, että elokuvan kuningattarella olisi 10-vuotias poika. Rouva kun näytti itsekin vielä lapsella. Ja tuohon aikaan ihmisten keski-ikä taisi olla 30 vuotta, joten tädinhän olisi pitänyt olla jo elämänsä ehtoopuolella.

Enkä nyt halua paljastaa liikaa (vaikkakin tämän leffan eteneminen tuskin yllättää ketään), mutta sanon silti, että sankarin/ruhtinaan/draculan toiminta oli lopussa tyhmää. Jos siis tarkoitus on pelastaa oma kansa, ei noin voi toimia. Ja kyllä oli taas typerällä tavalla avattu ovi jatko-osalle, jota en mene katsomaan.

En halua kirjoittaa tästä elokuvasta enempää. Mieluummin vaikka siitä Batmanista. Batman kun on kaikista supersankareista se parhain ja rakkain ja ihanin. Siinä on jotain synkkää ja jotain kaksijakoista, mutta se tekeekin siitä sen mitä se on.

Ei kommentteja: