lauantai 4. heinäkuuta 2015

Golden Eagleä koiralle

Olenko hetkeen puhunut Moonasta? Tuosta mustasta ja karvaisesta esikoisestani? Koiralla on ikää jo melkein 12 vuotta, joten reppana on jo alkanut harmaantumaan. Juuri nyt otuksella on "kesätukka", eli lyhyt karva, jottei ole niin kuuma, punkit löytää helpommin ja uimaankin pääsee halutessaan ilman pitkiä kuivaussessioita. Villakoiran karva kun huopuu helposti, joten sen ei voi pitkänä antaa kuivua itsestään.

Pentuna Monsterille testattiin kaikenlaisia ja merkkisiä muonia, mutta lopulta päädyttiin Golden Eagleen. En edes muista miksi. Oletan, että syy oli se, että makuja oli tarpeeksi ja koira piti ruoasta. Eikä siitä tullut mitään kutinoita tms. mitä joistain muista ruoista tuli. Samaa merkkiä on kohta siis vedelty se kymmenen vuotta. Välillä tietenkin höttiäinen saa myös muita herkkuja ja erilaisia kosteita ruokia lisänä, mutta Eaglessä on pysytty.

Uusi Golden Eaglen tuoreruoka.
Kun Hopottajat kysyivät kiinnostusta testata Golden Eaglen uutta tuotetta, sanoin tietenkin kyllä. Aikataulu oli niin hyvä (juuri ennen lomia ehtisi testata) ja merkki oli tuttu, niin miksei. Hopottajat kertoivat, että kaikki sarjan tuotteet ovat viljattomia ja niiden pääraaka-aineena on korkealaatuinen tuoreliha. Ruokien korkea proteiinipitoisuus auttaa ylläpitämään lihasmassaa ja tuotteet sisältävät myös keholle välttämättömiä ravintoaineita, lihaperäisiä aminohappoja ja välttämättömiä hivenaineita. Korkeat tuorelihapitoisuudet ilman viljoja tekevät näistä ruuista ihanteellisen vaihtoehdon raakaruokinnalle. 

Mukaan päästiin ja posti toi sinisen pussin ruokaa. Päällä luki "fresh meat" ja kyljessä oli muutama iso numero. Pienellä präntillä luki, että ruoka sisälsi pääasiassa lohta, kirjolohta ja silliä. Olisin ehkä itse nimennyt sen "fresh fishiksi" tms.

Hieman tuo pakettikin ihmetytti, sillä aiemmat  Eaglet kertovat suoraan kuvalla mitä se sisältää. Kuvasta jo näki mitä kasviksia tai proteiineja paketti sisälsi. Tässä oli vain numeroita (joiden merkitystä en heti ymmärtänyt), mikä sai koko ruoan tuntumaan jotenkin keinotekoisesta ja kliiniseltä. Ja ymmärrän kyllä, että tuossa taustalla on sinertävä kuva kalaparvesta :)  mutta itse olisin kaivannut jotain muuta.


Niin ne numerot... Kun kampanjasivua tutkii tarkemmin, löytyy muutaman linkin takaa seuraava tieto: "valkuainen 33 %, rasva 16 %, kuitu 3,5 % kosteus 8 %". Oletan siis että numerot viittaavat valkuaisen ja rasvan määrään ruoassa. Mutta miksi? Eihän ne ole mitenkään olennaisia koiran ruokkijoille? Miksi ne sitten ovat suurina numeroina pussissa? Tahtoisin ensimmäisenä tietää sen mitä raaka-aineita ruossa on. Onko viljaa? Onko perunaa? Onko kalaa? Onko kanaa?

Heti kun paketin sain kotiin, annoin Moonalle uutta ruokaa ja koira rouskutti sen tyytyväisenä. Seuraavana päivänä kun tulin töistä kotiin, oli koira oksentanut matolle. En edes muista milloin niin on edellisen kerran tapahtunut. Ei ainakaan niinä kolmena vuotena, jotka on täällä asuttu.

 

Luonnollisesti tuon jälkeen pidettiin taukoa. Hopottaminen jäi siihen, sillä ei ollut mieltä hehkuttaa sosiaalisessa mediassa sitä, että syötin koiralle jotain, mikä sai sen oksentamaan. Hävetti. Harmitti. Toki mistään ei voi tietää mikä aiheutti oksentamisen, mutta varmuuden vuoksi jätettiin uusi ruoka viikoksi pois ja varmistettiin että oksentelu loppui. Se loppui kun seinään. Viikon jälkeen alettiin sitten antamaan Freah Meatiä uudestaan, mutta pieninä määrinä vanhan ruoan seassa. Ja hyvin upposi uusia ruoka näin. Eikä enää oksenneltu :) Todennäköisesti koiruus oli vain syönyt ulkona jotain mikä ei sopinut sille.

Lueskelin tänään tuota Fresh Meatin tuoteselostetta ja yllätyin siitä, että se sisälsi perunaa. Olen aina olettanut, että se ei kuulu koiran ruokavalioon. Moona kun on pennusta asti oksentanut ulos kaiken syömänsä perunan (sitä ei ole sille tarjottu, mutta välillä se on sitä lattialta kylässä löytänyt kun jotkut lapset ovat niitä lattialle pudotelleet). Joten se voi olla ollut nytkin syynä siihen alun oksentamiseen.

Vasta tänään annoin ensimmäisen kupillisen pelkkää Fresh Meatiä ja kohta nähdään miten tällä kertaa käy. 


Koska kyseessä oli Hopottajien kamppanja ja Hopottajat ovat suosittelumedia, oli osallistuminen vapaaehtoista ja maksutonta. Golden Eagle tarjosi ruoan testattavaksi maksutta ja sitä sai vapaasti kokeilla ja jakaa kokemuksiaan. Ainoa velvoite oli kertoa oma rehellinen mielipiteensä tuotteesta. Kaiken reiluuden nimissä päätin jakaa tämän myös tänne blogiin.

Jos haluat tietää enemmän, lue tarkemmin Hopottajien infosivulta: www.goldeneaglepetfoods.fi/freshmeatAinoa negatiivinen puoli tässä kampanjassa oli Hopottajien liian aktiivinen sähköpostittelu. Viime päivinä on pahimmillaan tullut kaksi sähköpostia päivässä muistuttamaan siitä, että kampanja loppuu kohta ja pitää muistaa raportoida :) Ilmeisesti on ollut ongelmia raporttien saamisen kanssa ja siksi tuollainen hoputtelu. 

Myös sosiaalisessa mediassa hopottaminen olisi ollut runsaampaa ja mukavampaa, jos sen olisi voinut tehdä hashtageilla. Nyt kun jokaiseen julkaisuun vaadittiin linkki kampanjasivulle, jäi hopotus vähemmälle. Puhelimella kun ei aina jaksanut alkaa selailemaan sähköposteja ja etsimään sitä oikeaa linkkiä.

Ei kommentteja: