tiistai 13. joulukuuta 2011

Täydellinen joulukalenteri: 13 - lääkekaappi.


Huomenta. Tänään ollaan myöhässä. Kalenterin kanssa siis. Minä syytän kuuta. Se mokoma mollukka kun valvottaa meidän tyttöjä.

Kalenteriin...

Jouluna iskee kuitenkin ähky. Tai ainakin närästys. Tai liian vahvasta glögistä päänsärky seuraavana päivänä. Tai joku kinkkua leikatessa vähän lipsauttaa veistä. Jotta näistä kaikista selvitään näppärästi, pistetään lääkekaappi nyt kuntoon. Kaikki siis pöydälle ja tutkimaan. Vanhat lääkkeet pussiin pois (ne kun pitää viedä apteekkiin) ja ostoslistaan puuttuvat asiat. Onko laastareita tarpeeksi? Tylsät ruskeat eivät paranna lasten kolhuja niin hyvin kuin värilliset ja kuviolliset. Se on testattu kotioloissa J 

Kun kaappi on kuosissa kannattaa siihen apteekin ostoslistaan kirjoittaa myös vitamiinit. Nyt on vuoden pimein aika ja d-vitamiinia tarvitaan. Minä en muistanut syksyllä syödä vitamiineja, joten ostin apteekista vanhoille ihmiselle tarkoitetun dosetin. Nyt vitamiinit ovat siinä ja ne tulee päivisin napsittua napaan. Kun lääkekaappi on kuosissa, voi itseään lääkitä lasillisella punaviiniä. Niitä flavonoideja kun tarvitaan aina. Eikä se suklaapalakaan pahitteeksi ole. Ihan lääke mielessä.

1 kommentti:

m kirjoitti...

siivousosion tein vähän etukäteen, mutta tälle aamulle jäi vanhojen lääkkeiden poiskiikuttaminen ja täydennysostokset, joten olen kalenterin kanssa melkein samassa tahdissa ;)

mitäs lääkkeeksi, jos ei punaviini maistu ja yrittää välttää suklaansyöntiä..? no, työmatkalla saatu auringonvalo suoraan silmiin oli kuitenkin ehkä kaikkein parasta lääkettä tähän vuodenaikaan :)