keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Täydellinen joulukalenteri: 14 - tiskipöytä.


Tänään kiillotetaan. Ei hopeita, vaan tiskipöytää. 

Keittiössä kaikki kasaantuu aina tiskipöydälle. Ne tiskit tulee pestyä nopeammin tai laitettua tiskikoneeseen kun se tiskipöytä on siisti ja kaunis. Ensin laitetaan musiikki soimaan ja sitten hankkiudutaan eroon tiskistä. Reippaasti vaan. Tiskikone täyttyy nopeasti ja käsinkin tiskaus on mukavampaa kun pylly heiluu musiikin tahdissa. Tiskaa kaikki pois. Pöydälle ei saa jäädä muuta kuin tiskiharja, rätti ja tiskiaine. Kaikki kierrätettävät pullot, roskat ja muut huspois näkyvistä!! Sitten siivotaan tiskialtaan viemäri. Nopeasti vaan pyllyä heilutellen. 

Nyt kun kaikki roskat ja rojut on pois tieltä, on tason, altaan, seinän ja hanan pyyhkiminen helppoa ja nopeaa. Pistä vielä tulppa kiinni, kaada tiskiainetta ja vettä altaaseen ja pesaise se puhtaaksi tiskiharjalla. Vaihda lopuksi tiskiharja ja rätti puhtaisiin. Nyt kun kaikki on siistiä ja puhdasta, sen haluaa myös pitää puhtaana.

Reippaasta työstä saa palkita itsensä joulusuklaalla. Jouluun on enää kymmenen päivää, joten nyt vihdoin on aika maistaa sitä omaa lempikonvehtirasiaa. Nam.

ps. Kalenteriin toivottiin kuvia. Minä mokoma olen kirjoittanut luukut kuitenkin jo etukäteen, ja koska haluan tehdä jutut oikeina päivinä, ei kuvia (ainakaan samana päivänä) tänne ilmesty. Jos saan jostain lisäenergiaa, päivittelen kuvia jälkikäteen :)

Ei kommentteja: