lauantai 20. huhtikuuta 2013

Resepti: lohi-riisilaatikko, jota lapset rakastavat


Lapseni ovat nirsoja. Ruokana kelpaa vain pasta tai perunat. Ilman kastikkeita. Tai sitten ranskalaiset. Ja nakit ja nugetit. Pinaattikeittoakin syövät. Keitettyjä kananmunia tunkevat naamaansa enemmän kun ehditään keittää. Ja mustista oliiveista tappelevat. Ne syövät aina kahdestaan purkillisen oliiveja. Ja vaativat lisää. Oudot.

Kun luin Katjan hehkutukset hyvästä ja helposta lohi-riisilaatikosta, epäilin. Mutta kokeilin silti. Käytin ohjeen mukaan täysjyväriisiä, mutta silti lapset sitä söivät. Minun mielestäni se riisi oli pahaa. 

Sen jälkeen tein laatikon basmatiriisistä ja tykkäsin itsekin. Ja lapset ahmivat. Ensimmäinen ruoka, jota söivät hiljaisuudessa. Kauhoivat kaiken suuhunsa. Ja molemmat pyysivät lisää.

Nyt tätä tehdään säännöllisesti. Ja resepti kaivetaan aina netistä. Mutta koska moni lempireseptini on kadonnut blogien uusimisten mukana bittiavaruuteen, kirjoitan tämän tänne muistiin. Eipä katoa nyt.

LOHI-RIISILAATIKKO, JOTA LAPSET RAKASTAVAT

Hyvä setti tulee kun lataa yhteen:
lohi-riisilaatikko
  • 2 dl keitettyä basmatiriisiä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 3 dl punaista maitoa
  • 2 kananmunaa
  • voita
  • suolaa, valko- ja mustapippuria
Keitä riisi ja 2 munista. Kuumenna uuni 180-asteeseen. Pilko keitetyt kananmunat ja leikkaa lohi neliösentin (hei, oon insinööri) kokoisiksi paloiksi. Viskaa kaikki vuokaan ja kaada päälle munamaito. Pinnalle leuhkasti voita. Tuuppaa uuniin puoleksi tunniksi.

Laatikko ei ole visuaalisesti mikään kaunotar, mutta hyvää on.

2 kommenttia:

SusannaT kirjoitti...

ja tätähän pitää kokeilla :)

Anu kirjoitti...

Olisimpa tarkastanut täältä vähän ohjetta, laitojn 4 dl riisiä ja me syödään varmaan viikko samaa ruokaa :) Mutta hyvää oli, olen nyt kokeillut täysjyväriisillä sekä ihan tavallisilla ja taitaa tää basmati olla munkin makuun.

Mitäs erikoista tuossa bastamatiriisissä on?!