keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Iik, söpöä muovia!!

Silläkin uhalla että tästä näyttää tulevan lapsiblogi (ei tule), jatkan tätä jorinaani.

Samalla lailla kun talvi ja lumi yllättää autoilijat, yllättää se myös pienten lasten vanhemmat. Tai siis ne lastenvaatetuksesta vastaavat äidit. On paljon kivempaa (=vähemmän hermoja repivää) ostaa talvivermeet jo alkusyksystä kun valinnan varaa on paljon, kuin ensilumien aikaan paniikissa etsiä viimeisiä sopivia kokoja.

Mulla oli oikeasti tarkoituksena ostaa itselleni kengät, mutten löytänyt sopivia. Mutta sen sijaan bongasin kenkiä lapsille. Yritin suostutella 4-vuotiasta kokeilemaan. Ei suostunut. Olivat muka rumia. Ja olihan ne. Kamalia tummanviolettejä ja ruskeita ja mustia goretex-hirvityksiä monine tarroineen. En minäkään niitä olisi tahtonut sovittaa. Mutta jostain on iskostettu että pitää olla vettäpitävää kalvoa ja sopivasti tarroja että saa tukevasti jalkaan ja diibadaaba. Ei sovitettu sitten.

Sivusilmällä huomasin pinkit saappaiden näköiset kengät hyllyssä. Ihmettelin hassuja saappaita ja mulle kerrottiin että ne on Crocsin talvikengät. Olin että häh!? Onko niillä sellaisiakin? Nämä talvikengät pitävät vettä ja ovat kuulemma lasten mieleen. Ei näillä ehkä ihan 30 asteen pakkasessa kannata tepastella (tai ehkä näillä voikin, en tiedä), mutta loskakeleille ja peruspakkaselle nämä ovat kuulemma loistavat. Yritin tarjota termiitilleni tarrallista versiota (kun ajattelin että sillä saisi kengän tiukemmin jalkaan), muttei se kelvannut. Tämä alla oleva otettiin vastaan onnellinen hymy naamalla.


Ne on nätit. Ne pitävät vettä. Ne on helppo vetää jalkaan. Ehkä siinä on kaikki mitä 4-vuotias tyttö tarvitsee. Nyt ne odottavat eteisessä tarpeeksi talvista keliä.

Ja siis lasten koossa nämä ostettiin. Vaikka taas himoitsen itselleni samanlaisia...

3 kommenttia:

Terhi Koskinen kirjoitti...

Nämä on kyllä superhyvät ja kätevät kengät - meillä oli kanssa viime talvena, ja hyvin todennäköisesti kotiutuvat meille tänäkin vuonna :)

Anonyymi kirjoitti...

Eilen juuri pyörin crocsin sivuilla ja pähkäilin talvikenkiä. Kuomat vai crocsit? Ja tätä rahanmenoa...

Anu kirjoitti...

Tähän asti ollaa menty talvet yhdistelmällä Kuomat & jotkut goretexit, tässä säästäis kenkäpareissa, mutta säästäiskö rahassa kun aina jostain superalesta olen kengät yrittänyt etsiä, en edes uskalla käydä katsomassa crocsien hintoja.