perjantai 28. maaliskuuta 2014

#20 - Captain America: The Winter Soldier

On tääkin hassua. Leffalla on eri nimi riippuen siitä, mistä sitä katsoo. Alkuperäinen nimi on erilainen kuin "oikea" nimi. Pyh ja pah.Finnkino kertoo taas perustiedot (kuvakin heiltä pöllitty):
Captain America: The Return of the First Avenger 3D
Captain America: The Winter Soldier 3D (2014)
Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, sci-fi, 3D
Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB
Ensi-ilta: 26.3.2014
Kesto: 2h 16 min
Ikäraja: 12 
Marvelin The Avengers -elokuvassa nähtyjen New Yorkin mullistavien tapahtumien jälkeen Steve Rogers eli Captain America lähtee viettämään hiljaiseloa maan pääkaupunkiin Washingtoniin, missä hän yrittää totuttautua nykymaailman elämänmenoon.

Kun hänen S.H.I.E.L.D. -kollegansa kimppuun hyökätään, Steve tempautuu mukaan tapahtumasarjaan, missä vaakalaudalla on koko maailman kohtalo. Taistelussa häntä vaientamaan lähetettyjä joukkoja vastaan Captain America yhdistää voimansa Natasha Romanoffin eli Black Widown kanssa ja yhdessä he yrittävät paljastaa yhä laajemmalle lonkeronsa ulottavan salaliiton.

Kun pirullisen juonen koko laajuus paljastuu, Captain America ja Black Widow värväävät avukseen uuden liittolaisen, Falconin. Pian kolmikko saa kaikkien tyrmistykseksi vastaansa todella mahtavan vihollisen, joka tunnetaan nimellä Winter Soldier.
En ole nähnyt edellistä Captain Americaa, koska... no mulle vaan tuo ei ole oikea supersankari. Enkä oikein tiedä miksi.

Tästä leffasta tuli mieleen Iron Sky. Ja vaikkei natsi-jutuille ole poliittisesti korrektia nauraa, olivat ne kovin hauskoja. Viihdyttäviä.

Chris Evans on laimea. Aina. Scarlettista en ole hetkeen tykännyt, mutta punapäänä (ja oikein sähäkkänä sellaisena) täti on ihan ok. Kampaus ei tainnut edes liikahtaa koko leffan aikana.

Ja koska tämä oli puhtaasti kuvitteellista, ei tarvitse välittää mistään epäolennaisuuksista. Mutta vaikka tällä kapteenilla olisikin nopea kyky parantua, on silti hassua että pahis, joka saa nyrkillä reiän asfalttiin, ei saa kuin pienen mustelman kapteenin poskeen vaikka iskee kunnolla melkein kymmenen kertaa.

Ja olihan se taas tyhmää kun kaikki kirjoitetaan niin selkeästi, että jo melkein leffan ensi metreillä tietää, kuka se pahis "yllättäen" on. Mutta ihan hauska pläjäys tämä oli. Viihdyttävä. Vähän hölmö. Yksinkertainen. Näyttävä.

Ei kommentteja: