lauantai 29. maaliskuuta 2014

Studio Calico Project Life

Koska minulta on kyselty niin usein tuosta Studio Calicon Project Lifestä, ajattelin kirjoittaa siitä vähän enemmän. SC:n sivuilta löytyy kyllä paljon tietoa, mutta se miten käytännön tilaaminen Suomeen tapahtuu, on asia mitä minulta on kysytty. Eli siis puhtaasti omasta laiskuudestani tämän kirjoitan :)

Kuviksi räpsin puhelimella muutaman kuvan omasta albumista.

Sivuilla on mukana lyhyitä juttuja. Ja viikon aikana nähtyjen leffojen julisteet minikoossa.

Jokaisesta leffasta kirjoitan jotain ylös. Yritän myös saada itsestäni edes yhden kuvan. It's my life.

Project Life

Project Lifehan on Becky Higginsin kehittämä systeemi, jossa valokuvat ja tarinat saadaan helposti talteen. Tai no helposti ja helposti. Mutta helpommin kuin skräppäämällä. Muovitaskuihin vain sujautellaan valokuvat ja korteille kirjoitetaan kuvien tarinat.

Silloin kun ei ole kuvia, täytän tyhjän tilan noilla Project Life-lapuilla.
Konsepti oli ensin nimeltään Project 365 ja se käsitti paketin, joka sisälsi albumin, melkein 60 muovitaskua ja kasan kortteja. Seuraavana vuonna nimi muuttui (Project Life) ja oli mahdollista valita kahdesta erilaisesta paketista (sama sisältö, mutta korteissa oli kahta erilaista tyyliä). Ja tuosta suppeasta valikoimasta on nyt muutamassa vuodessa koko homma räjähtänyt käsiin. On erilaisia albumeita (kymmeniä erilaisia), on erilaisia muovitaskuja (malleja on jokaiselle aakkosten kirjaimelle), on tarroja, leikkureita, teippejä, kyniä jne. Uusi "kittejä" tuntuu tulevan jatkuvasti. Niitä on tällä hetkellä varmaan 30 erilaista. Minä käytän Midnight Editionia.

Tähän väliin voisin muuten hehkuttaa, että minulla on ollut kunnia tavata Becky ihan IRL. Hän kävi Suomessa kesällä 2010 ja piipahti skräppäystapahtumassa. Tuosta kohtaamisesta on jossain olemassa valokuvakin.

Omia kuvia, omia listoja, omia leffoja. Sitä tää on.

Studio Calico

Studio Calico tekee/tuottaa askartelutarvikkeita. Näiden lisäksi he kasaavat kuukausipaketteja skräppäykseen, korttiaskarteluun sekä projectliveilyyn. Paketteja voi tilata joko yhden kerrallaan (kalliimpi hinta) tai sitten jatkuvana tilauksena. Kun tilaa jatkuvasti, ei tarvitse tehdä tilauksen eteen mitään. He lähettävät joka kuukausi peruspaketin ja laskuttavat hinnan (edullisempi kuin kertatilauksina) luottokortilta.

Tänä vuonna on joka viikkona ollut vähintään yksi elokuvalappunen.

Joka kuun puolessa välissä (14. päivä) on "sneak peak-ilta", jossa vilautetaan kuun uutta pakettia. Sneakki-iltaan liittyy usein jotain tarjouksia, joita lähetetään tilaajille. Kuun lopussa (28. päivä) julkaistaan sitten uudet kitit (oliskohan se aika ollut niin, että joskus 19-20 Suomen aikaan illalla ilmestyvät?). Tilaajat pääsevät ostamaan extrakittejä muita asiakkaita aikaisemmin. Mutta usein ne kaikki ovat jo menneet siinä vaiheessa kun saan lapset sänkyyn ja pääsen katsomaan uusia tuotteita :)

Ja siis kuukausipaketin lisäksi ilmestyy useita kittejä, joita ei ole mahdollista tilata ennakkoon. Siellä on myös myynnissä pelkkiä paperipakkauksia ja leimoja jne.

Studio Calicon tuotteita on hieman hankala löytää muualta kuin heiltä. Toki niitä aina jonnekin ilmestyy, mutta ne menevät vauhdilla. Ilmeisesti niitä tehdään pieniä eriä. Ja ne ovat aina niin ajankohtaisia ja "kuumia" että ne eivät kauaa kauppojen varastoissa pölyty.

Yleensä käytän kymppikuvia (4x6") tai jos on paljon kuvia, kasaan ne Canonin tulostussoftalla yhteen kuvaan.

Mitä se sitten maksaa? Mitä se sisältää?

Project Life -paketti maksaa 20 dollaria (jatkuvana tilauksena). Päälle lisätään postitus, joka on muistaakseni n. 17-18 dollaria Suomeen. Ainakin viimeksi luottokortilta oli veloitettu n. 38 dollaria (vajaa 25 euroa). Jos tilaa muuta samassa, postitetaan ne yleensä kaikki kerralla.

Tilasin viimeksi myös scrapbook-kitin ja sen päälle oli tullilappuun merkitty hinnaksi 5 taalaa. Minulla nämä paketit eivät siis ikinä ole menneet tulliin vaan saan ne lähipostista. Nyt viimeisimmän tilauksen kohdalla tosin oli pieniä ongelmia, mutta ne eivät olleet Studio Calicon syytä. Postinjakaja oli jättänyt sellainen "maksikirjelapun", jonka kanssa yritin pakettia postista hakea. Yritin hakea monta kertaa (vasta viidennellä hakukerralla sain paketin). Kummastakin paketista oli vielä oma lappunsa. Lopulta selvisi (kun osasin ehdottaa postille) että postissa oli luettu paketista väärä koodi ja paketit oli kirjattu eri koodilla (kuin mitä kotiin tulleessa lapussa oli) postin järjestelmään. Ne paketit löytyivät metallikaapista, kirjattujen kirjeiden joukosta.

Kuva: Studio Calico

SC:n sivuilta näkee aika hyvin sen mitä paketti sisältää. Project Life paketit postitetaan tukevassa magneettisessa rasiassa, mikä on se suurin asia, mikä minua harmittaa. Minä olen niitä ihmisiä, joiden mukaan kaikki askartelumateriaali on tarkoitettu käytettäväksi. En siis ymmärrä miksi rahaa käytetään siihen, että materiaali lähetetään "säilytysrasiassa", ja mukaan vielä liitetään tarra, jonka voi liimata rasiaan (tarra siis kertoo mikä kitti on kyseessä). Minä puran sisällön heti muiden tavaroiden joukkoon ja heitän turhan rasian pois. Se on niin epäkäytännöllinen. En ymmärrä miksi kaikki kivat tuotteet pitäisi tunkea hyllyyn "varastoitavaksi"... Yhtään rasiaa en tosin ole roskiin heittänyt, olen antanut ne lasten leikkiin.

Välillä on viikkoja, jolloin ei kuvissa näy ihmisiä.

Mutta siis siihen sisältöön.

  • PL-kitissä on aina leimasin. Leimasin on se toinen asia typerän pakkauksen lisäksi, minkä takia aion tilauksen lopettaa. Leimasimet ovat kuitenkin suhteellisen arvokkaita, joten tuntuu hölmöltä maksaa niistä kun niitä ei edes aio käyttää. Leimasimet myös sisältävät yleensä jenkkifraaseja ja ne liittyvät jenkkien juhlapyhiin, joten niitä on tällaisen vain suomenkielellä skräppäävän tallaajan hankala käyttää.
  • Paketissa on aina 4x6" kortteja. Niitä on vajaa 10. Välillä ne ovat ihania. Välillä eivät. 
  • Paketissa on aina 3x4" kortteja. Niitä on muutama kymmenen. Näihin pätee sama kuin yllä. Välillä nämä ovat mahtavia (suunnittelijat vaihtuvat kuukausittain), mutta viime aikoina on ollut outoja vesivärimäisiä kortteja, kukkia ja muuta sellaista mummomaista.
  • Yleensä on aina pieni arkki aakkosia. Yleensä tarroja, joskus siirtokuvia.
  • Aina on myös koristeita. Välillä on washiteippejä, välillä "vaneria", välillä kohotarroja, perustarroja, paljetteja, kalvoja jne. Tämä pieni sälä on hauskinta paketeissa. Useasti ne ovat sellaista "wtf??" -tuotteita, joita ei ikinä tulisi muuten tilattua, mutta joita tulee paketin mukana testattua.
Kirjoittelen aika usein kuvien päälle.

Tilaaminen on helppoa. Klikkaa vain tilausnappulaa ja täyttää pyydetyt tiedot. He kyllä muistavat laskuttaa ja postittaa.

Kun tuota pakettia olen nyt tilannut reilun vuoden ajan, on kaikenlaista sälää kertynyt jo niin paljon, ettei sitä ehdi käyttämään. Tulen todennäköisesti pitämään pienen tauon tilauksesta, että saan kaikki kivat tuotteet käytettyä pois.

Siinä se oli lyhykäisyydessään. Vastasinkohan kaikkiin kysymyksiin? Täydennän tätä tarvittaessa myöhemmin.

edit. Ja jos tahdotte kokeilla tuota kuukausipakettia, tässä linkki. SC:lla on jonkinlainen suosituskampanja menossa. Eli jos joku tuosta linkistä tilaa, saan jotain pisteitä. En tosin vielä tiedä miten niitä voi hyödyntää...

2 kommenttia:

Maakari kirjoitti...

Ihanan näkönen tuo sun albumi! Mua kauheesti kiinnostais tuo projectlife, mutta en oo vielä ainakaan ajatellu aloittaa. DD:n tekeminen viime joulukuussa vei jo täysin voimat ja hermot, niin en tiiä miten kävis, jos pitäis koko vuosi tallentaa :D Mut sun albumi on ihana :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä! Niin houkuttaisi kokeilla :) tosin viimeksi olen tainnut skräpätä tai tehdä PL:aa pari kuukautta sitten.. Annukka ps :) kiitos kun jaksat kirjoitella,melkein päivittäin tulee käytyä kurkkaamassa täällä :)