maanantai 18. elokuuta 2014

#47 - The Expendables 3

Tulin. Näin. Haukottelin.Finnkino kertoo pappatarinasta seuraavaa:
The Expendables 3
The Expendables 3 (2014)
Lajityyppi: Toiminta, jännitys, seikkailu
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ensi-ilta: 15.8.2014
Kesto: 2h 06 min
Ikäraja: 12 
Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) ja muut The Expendables -tiimin jäsenet joutuvat kohtaamaan menneisyyden haamuja – kirjaimellisesti. Conrad Stonebanks (Mel Gibson) on mies, joka oli perustamassa The Expendables -ryhmää yhdessä Barneyn kanssa. Toveruutta koeteltiin, kun Stonebanksista alkoi kuoriutua armoton asekauppias. Lopulta Barney joutui tappamaan Stonebanksin… tai niin hän luuli.

Stonebanks on nimittäin erittäin hengissä ja päättänyt tehdä lopun The Expendables -ryhmästä. Barney käy taistoon vanhaa ryhmänjäsentä vastaan uuden, nuoremman, vahvemman ja teknisesti taitavamman The Expendables -tiimin kanssa. Edessä on kaikkien aikojen kovimman tiimin henkilökohtaisin taistelu…
Eka osa oli aikoinaan ihan hauska (vaikka siinä olikin se hölmö "pelastan daamin pulasta" -tarina). Kakkonenkin oli ihan viihdyttävä. Tämä ei ollut. Tai kyllä tämä muutamassa kohdassa nauratti, mutta ne eivät tainneet olla tarkoitettuja hauskoiksi asioiksi... Edellisissä osissa oli jotain oikeasti hauskaa. Kuten se pieni mies, joka jatkuvasti valitti pienuuttaan ja vaati lisää liksaa sen takia kun joutui kokonsa takia tekemään enemmän hommia.

Miten uskottavaa se on, että pari seitsemänkymppistä pappaa leikkii palkkasoturia? Toki tyypit ovat pelottavan kokoisia ja näköisiä, mutta luulen että vihollinen pääsisi näitä tyyppejä karkuun vaikka rollaattorilla. Mutta ikäjuttu on kai tämän koko touhun "se" juttu. Ja siksi oli hassua, kun mukaan raahattin "nuorta" väkeä. Ja miksi niitä sanottiin edes nuoriksi? Ihan kuin joku Banderas nyt nuori olisi. Siinä rinnalla mäkin olen teini.

Vähän harmittaa, että Church puuttui tästä kolmososasta. Bruce Willis kun on yksi mun lemppareistani. Paitsi silloin kun sillä on hiukset.

Aika harvoin pääsee toimintaleffasta sanomaan, että se oli tylsä. Tämä oli. Välillä papat istuivat paikoillaan ja kiillottivat veitsiään ja sitten taas rymisteltiin menemään ihan päättömästi. Niin että haukotutti. Jostain syystä ne toimintakohtaukset alkoivat kyllästyttää. Se oli sellaista tasapaksua pötköä. Välillä hypittiin moottoripyörällä rakennuksiin ja tuhottiin tankkeja. Ja sitten kun pää-pahis oli kopterissa suoraan yläpuolella, kaikki vaan tuijottivat sitä suu auki ja antoivat tyypin ampua vapaasti. Hölmöä.

Viime aikoina on tullut katsottua liikaa huonoja elokuvia. Tämän huonous jätti sellaisen jäljen, etten kyennyt mennä katsomaan leffaa, joka olisi ehkä saattanut olla hyvä. Haluan jotain oikeasti hyvää seuraavaksi.

Ei kommentteja: