torstai 18. syyskuuta 2014

#53 - If I Stay

Painanko "julkaise" vai enkö?Finnkino kertoo näin:
Jos vielä jään
If I Stay (2014)
Lajityyppi: Draama
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 5.9.2014
Kesto: 1h 47 min
Ikäraja: 7 
17-vuotiaalla Mialla on kaikki: rakastava perhe, ihana poikaystävä, valoisa tulevaisuus täynnä musiikkia... kunnes perheen automatka lumisena päivänä muuttaa silmänräpäyksessä kaiken. Elämän ja kuoleman välillä häilyessään Mia pohtii yhden kriittisen päivän ajan elämäänsä ja kohtaloaan. Riittääkö hänen sielunkumppaninsa rakkaus pitämään hänet täällä?

Gayle Formanin nuortenromaaniin ”Jos vielä jään” perustuva elokuva on traaginen, mutta myös toiveikas kertomus rakkaudesta, musiikista ja elämästä.
En oikein tykkää tällaisista elokuvista. Sen traileriä kuitenkin näytettiin niin kauan ja hartaasti, sekä se oli tehty niin koukuttavaksi, että minun oli pakko saada tietää miten tarina loppuu. Siksi menin katsomaan. Ja tuota tarinan loppua saikin odottaa. Koko homma ratkesi elokuvan kahden viimeisen sekunnin aikana. Tai no ehkä viiden.

Chloë Grace moretz on ärsyttävän söpö. Elokuva oli tehty ihan kivasti. Tosin mua aina ärsyttää kun hypitään ajassa edestakaisin.

Ei tää huono leffa ollut, mutta olisin varmasti tykännyt enemmän, jos olisin ollut 20 vuotta nuorempi. Takana istuvat teinit ensin kikattivat ja lopussa nyyhkivät kovaan ääneen.

Ei kommentteja: