tiistai 14. lokakuuta 2014

#61 - A Most Wanted Man

Hieman tylsähköä on tämän hetken elokuvavalikoima. Myös unettomat yöt alkavat vähitellen kostautua. Marssin Tennispalatsin seiskasalin luo vain huomatakseni, että numero oli oikein, leffateatteri väärin. Onneksi elokuvien alussa on paljon mainoksia ja ehdin hyvin marssimaan Kinopalatsiin.Finnkino kertoo elokuvasta seuraavaa:
A Most Wanted Man
A Most Wanted Man (2014)
Lajityyppi: Jännitys
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 10.10.2014
Kesto: 2h 02 min
Ikäraja: 12 
Henkihieveriin kidutettu puoliksi tšetšeeni, puoliksi venäläinen maahanmuuttaja ilmestyy Hampurin islamilaiseen yhteisöön ja vaatii isänsä hämäräperäisesti hankittua omaisuutta. Se herättää sekä Saksan että USA:n turvallisuuspalveluiden kiinnostuksen. Kellon tikittäessä ja panosten kovetessa viranomaiset yrittävät selvittää kuka tämä mies todellisuudessa on - onko hän sorrettu uhri vai vaarallisen ääriliikkeen edustaja?
Minulta meni alusta yksi kohtaus melkein kokonaan ohi hämmästyksen takia. Ruutuun ilmestyi ruma vihreä Muumi-muki. Hoffmanin hahmo lipitti kahviaan Muumi-mukista?? Miten se on mahdollista? Onneksi kuppia ei sen jälkeen enää nähty ja kykenin taas seuraamaan elokuvaa.

Pakko sanoa, että jos lajityyppinä on jännitys, voisi sitä jännitystä olla hieman enemmän. Tämä oli ehkä epäjännittävin näkemäni jännitysleffa. Se eteni rauhallisen varmasti. Onneksi lopussa tuli pieni yllätys.

Hoffman on taitava ja uskottava. Asianajaja oli ehkä liian söpö. Tsetseeni oli sen verran epäilyttävä, että odotin koko leffan jonkinlaista käännettä hänen kanssaan. Turhaan. Robin Wright taas oli Robin Wright. On epäreilua, että niin kauniita ihmisiä on olemassa.

Mutta elokuvana tämä oli... laimea? Veikkaan etten viikon päästä muista tätä enää. Mutta tämän leffakäynnin muistan muista syistä.

Ei kommentteja: