sunnuntai 16. marraskuuta 2014

#69 - This Is Where I Leave You

Koska scifiä ei ole, piti katsoa jotain muuta.Finnkino kertoo seuraavaa:
Seitsemän sietämättömän pitkää päivää
This Is Where I Leave You (2014)
Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ensi-ilta: 24.10.2014
Kesto: 1h 43 min
Ikäraja: 12 
Elokuva perustuu Jonathan Tropperin taiturimaisesti tragediaa ja komediaa yhdistävään romaaniin “Seitsemän sietämättömän pitkää päivää”.

Neljä elämän kolhimaa sisarusta joutuu isänsä kuoltua palaamaan lapsuudenkotiinsa viikoksi. Saman katon alle majoittuvat luonnollisesti myös perheen äiti ja sekava valikoima puolisoita ja exiä. Kun nykyiset suhdekoukerot ja vanhat perhesuhteet törmäävät on luvassa kaaosta, sydänsuruja ja huumoria. Vain perhe voi ajaa meidät hulluuden partaalle, samalla kun se muistuttaa meitä siitä, millaisia olemme pohjimmiltamme - ja parhaimmillamme.
Voi Jane Fonda. Voi Jane Fondan tissit.

Yritin keksiä, että miten tätä elokuvaa voisi lyhyesti kuvata. Ehkä aikuisten naisten komedia? Jos haluaisi tehdä alapäähuumoria keski-ikäisille naisille, tulisi siitä juuri tällaista. Ehkä tämä oli enemmän hauskaa draamaa kuin komediaa? Olen mielestäni keski-ikäinen nainen, joten tämän olisi pitänyt upota. Joissain kohtaa oli hyvinkin hauska, mutta luulen että nauroin juuri väärissä paikoissa.

Tässä oli saatu viiden pariskunnan kriisit saman katon alle. Oli pettämistä ja jättämistä, valehtelua ja totuuden tylytystä, lapsia ja lasten tekoa, rukoilua ja eritteiden heittelyä, tissejä ja stondiksia. Yhden hahmon lempinimikin oli Stondis (Boner). Tuo hahmo vain sattui olemaan juutalainen pappi. Vai rabbiko se on?

Hieman mitäänsanomaton elokuva. Viihdytti sen puolisentoista tuntia, mutta en varmaan ensi viikolla edes muista tätä. Paitsi ne Jane Fondan tissit. On täysi vääryys että niin vanhalla naisella on sellaiset utareet.

Ei kommentteja: