sunnuntai 30. marraskuuta 2014

#72 - Dumb and Dumber To

Elokuvarintamalla on vähän hiljaista. Kaikki kiinnostava on katsottu. Tarjolla on muutamia hyväksi väitettyjä kotimaisia leffoja, mutta en pääse eroon ennakkoluuloistani. On myös paljon tylsiltä vaikuttavia, joten leffatahti on hiipunut.

Nuijan ja tosinuijan jatko-osalle olen naureskellut. Miten kukaan viitsii mennä sellaista katsomaan? Tarpeeksi monta kertaa kun trailerin katsoi ja kun tarpeeksi monta vaikeaa asiaa joutui töissä ratkomaan, tuntui aivottoman ja hölmön leffan JATKO-OSA jo ihan hienolta idealta. Siispä menin.

Tahtoisin muuten joskus jorista enemmänkin jatko-osista. Ihmisillä on niitä kohtaan epäreiluja ennakkoluuloja. Samoin kuin suosituista yhtyeistä lähteneitä sooloilijoita kohtaan. Mutta nyt ei puhuta niistä. Nyt puhutaan Nuija ja tosinuija kakkosesta.Finnkino kertoo nuijista näin:
Nuija ja tosinuija kaks
Dumb and Dumber To (2014)
Lajityyppi: Komedia
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ensi-ilta: 12.11.2014
Kesto: 1h 49 min
Ikäraja: 12 
Farrellyn veljesten kulttimainetta nauttiva komediaklassikko Nuija ja tosinuija saa vihdoin jatkoa – 20 vuotta ensimmäisen kohelluksen jälkeen! Ääliökaverukset Harry (Jeff Daniels) ja Lloyd (Jim Carrey) eivät ole viisastuneet vanhetessaan, joten luvassa on jälleen takuuvarmaa tohelointia.

Mitä kaverukset ovat tehneet kaikki nämä vuodet? Lloyd on virunut sairaalassa särkyneen sydämen vuoksi ja Harry on käynyt katsomassa ystäväänsä joka ikinen viikko. Eräänä päivänä Lloyd paljastaa Harrylle onnistuneimman huijauksensa. Hetken kakistelun jälkeen huijaus on nopeasti unohdettu, sillä miesten on löydettävä Harryn aikuinen tytär, jotta tämä voisi luovuttaa munuaisensa sairaalle isälleen. Sanomattakin on selvää, että mikään ei ole näin helppoa ja selkeää, kun kyseessä on elokuvahistorian nuijin kaksikko.

”Nuija ja tosinuija kakkosessa on juttuja, jotka saavat ensimmäisen elokuvan vessakohtauksen vaikuttamaan laimealta.” – Jeff Daniels
Olipas se. Se oli juuri sitä, mitä odotinkin. Tämä leffa oli sellainen, jota on varmasti ollut hauska tehdä. Katsominen ei välttämättä ollut niin hauskaa. Hävetti välillä niin, että piti sukeltaa takin sisään.

Tuo Finnkinon esittely kertoo kaiken tarvittavan. Kaksi aikuista (päiväkoti-ikäisen tasolla olevaa) miestä jahtaa toiselle munuaista. Mukaan on tungettu kaikki mahdollinen pissakakkahuumori. Ei voi puhua alapäähuumorista, kun nämä kaksi eivät tiedä mitä muuta sillä alapäällä voi tehdä.

Mutta elokuva höpöpätkä teki tehtävänsä. Se rentoutti aivoja.

Ei kommentteja: